Endüstriyel sarf malzeme ve iş güvenliği otomatı alanında makina geliştiren EBR, elektronik devreden mekanik tasarımına kadar tüm süreci kendi hazırlamış ve yüzde 70 yerlilik oranına ulaşmış. Ürünün kullanım alanlarını ve sağlayacağı avantajlarını konuştuğumuz EBR Elektronik Genel Müdürü Ufuk Akgöz, “Ürettiğimiz makinayı yiyecek içecek otomatlarından esinlenen bir sistem ile hazırladık. Kişisel koruyucu ekipmanları, iş güvenliği otomatları ve sarf malzeme otomatı olarak kullanılıyor. Üretim hatlarında sarf malzemeler hep standart olarak kullanılıyor. Bu malzemeler üretim hattında kayboluyor ya da zarar görüyor.” sözleriyle ürünü özetliyor.


YÜZDE 70 YERLİLİK ORANINA ULAŞTIK
Makinanın imalatı ile ilgili yaklaşık bir yıldır çalışıyoruz. Elektronik devre tasarımından mekanik tasarıma kadar tüm süreci biz hazırladık ve yüzde 70 yerlilik oranına ulaştık. Endüstriyel sarf malzeme ve iş güvenliği otomatı olarak isimlendirilen bu ürünün Avrupa’da örnekleri yapılıyor. Ancak gerek kapasite gerek çalışma düzgünlüğü fabrikalarda stabil olarak sağlanmıyor. Elektronik kart konusunda hizmet verdiğimiz müşteriler demo olarak kendi sahalarına koydular ve takibini yapıyorlar. Onlardan aldığımız geri dönüşlerle sorunları takip ediyoruz. Bu sorunların yaşanmaması için neler yapabileceğimizi düşündük ve tasarladık. Ürünü kısa süre içerisinde sektöre sunacağız.  Ürünün satışı içinde otomatlar üzerine daha tecrübeli olan ve kendi ağı olan firmalara distribütörlük vermeyi planlıyoruz.

SAVUNMA SANAYİ ALANINA YOĞUNLAŞACAĞIZ
Savunma sanayi alanında ciddi adımlar atmaya hazırlanıyoruz. Çünkü 2018 yılında bu konuyla ilgili görüşmelerimiz oldu ve olumlu dönüşler aldık. Türkiye’de tamiri mümkün olmayan ürünler bize ev ödevi olarak verildi. Bu ürünler hem tamir edilmiyordu hem de yenisi alınamıyordu. Biz bu üç ürünün tamirini yüzde 100 başarıyla tamamladık. Bu sayede çalışan ekipman sayısını artırmış olduk. Milli olarak düşündüğünüzde de önemli bir kazanç sağladık.