E-Güven Genel Müdürü Can Orhun, e-imza, belgetra ve tasdix gibi sistemlerle, Türkiye’de artık iş yapış hızınızın arttığını, iş fikirlerinizin güvence altına alındığını ve ihracata konu geminizi anlık olarak görebildiğinizi anlatıyor.
Türkiye’yi elektronik sertifika ve mobil imzayla tanıştıran firma, bireylere ve kurumlara e-imza ve bilgi güvenliği konusunda yaşamı ve iş yapış süreçlerini kolaylaştıran, hızlandıran çözümler getiriyor.
Can Orhun, Üretim, Yatırım ve İhracat programının canlı yayın konuğuydu.
Orhun yaptıkları araştırmada, firmaların evraklardaki imza için ortalama 3,5 gün zaman harcadığını belirterek, “Bu süreyi, e-imza saniyelere indiriyor. Kağıt ihtiyacını da ortadan kaldırarak çevreci bir etkisi de var” dedi.

BELGETRA İLE İHRACATÇIYA ANLIK BİLGİ

Orhun, Belgetra denilen sistemin, havada, karada, denizde ve her yerde kullanıldığını belirterek, “İhracatçı, geminin anlık olarak nerede olduğunu görüyor. Limana ne zaman yanacağına kadar ki bilgilerle, zamanı çok daha iyi yönetebiliyor” dedi.

İŞ FİKRİNİ ARACISIZ TASTİKLEYEN, TASDİX SİSTEMİ

Tasdix ile iş fikrinizi ya da faydalı iş modelinizi, hiç kimseye iletmeden, program üzerindeki Tasdix sisteminden tescil ettirdiğinizi belirten Orhun, “Gecenin bir saatinde bilgisayarınızdan kendi kendinize tastik ettirdiğiniz fikrinize karşılık bir tescil numarası alıyorsunuz. Bu numara, e-güven arşivinde size her türlü hukuki korumayı sağlıyor” dedi.