Yapay zeka ürünü kontrolör, sahadaki cihazlardan verileri toplayıp, analiz ediyor, anormallikleri de algılayan cihaz, arızaları önlemiş oluyor. Böylece ekipman ömrünü uzatmak mümkün oluyor. Günümüzde üreticiler, hem üretim hattı hem de tedarik zinciri boyunca yüksek düzey kaliteyi ve kapsamlı biçimde izlenebilirliği sağlamak zorundalar. Bununla beraber üretim, daha önce hiç olmadığı kadar esnek, hızlı ve özelleştirilebilir hale getirmeliler.  Yapay zeka AI’nin altın çağında Omron’un yenilikçi çözümlerden oluşan portföyünde; verinin toplanma, işlenme ve anlamlandırma sürecini hızlandırarak insan ve makinalar arasındaki uyumu, yüksek üretim esnekliği ile sağlayan Edge tabanlı AI kontrolü de bulunuyor.

ENDÜSTRİYEL SORUNLARA ESNEK ÇÖZÜM

Omron’un Sysmac otomasyon platformu kütüphanesine sahip ilk AI makina otomasyon kontrolörü, üretim hatları ve ekipmanların kontrol fonksiyonlarını yapay zeka işleme teknolojisiyle gerçek zamanlı olarak birleştiriyor. Makinalardan ham veri toplama işlemi, yeni yapay zekalı kontrolör ile tamamen otomatik hale geliyor. AI kontrolör, korelasyon analizinden otomatik olarak veri modellerini oluşturuyor ve ilgili modele göre makina durumunu izliyor. Üretim sırasında makina öğrenme sonuçlarından yararlanmak, son kullanıcının maliyet tasarrufu sağlaması için büyük önem taşıyor.  
Yapay zeka tabanlı kontrolün yalnızca bir bulut çözümü olmadığını gösteren eşsiz yaklaşım; donanım, yazılım ve birebir hizmet unsurlarını da içeriyor. Bunun için bir internet bağlantısı da gerekmiyor. Donanım tarafı; Sysmac NY5 IPC, NX7 CPU tabanlı, tipik uygulamalardan toplanan bilgilere dayanan ve Omron kestirimci bakım fonksiyon blokları kitaplığı olan yapay zeka uygulama bileşenlerini içeriyor.