SGA serisi BML mutlak manyetik kodlayıcı, gelişmiş tanılama işlevleri ile güvenilir çalıştırmayı ve daha etkin bakım işlemini güvenceye alıyor. Balluff ölçüm sisteminde bulunan Drive-Cliq arayüzü, ayrıca Siemens kontrolör ortamlarına uyum sağlıyor. Siemens sistemi buna göre sertifikalandırmıştır.

Kurulum tak ve çalıştır basitliğine sahip. Ayrıca bu sayede kurulum sürücü sistemine kolayca entegre oluyor. Kontrolör, sensörü ve ayarlarını otomatik olarak saptar. Sensör, aynı zamanda, banttan ayrılmaya ve tekrar bağlanmaya izin verilmesiyle büyük esneklik de sunar. Bu, otomasyon alanında olduğu kadar makina tezgahı imalatındaki, en başta da özel makinalardaki zorlu uygulamalar için basit ve ekonomik çözümlerin önünü açar.

Sistem, manyetik ilkeyle çalışması nedeniyle sıcaklık değişimine, kire (toz ve yağ gibi) ve aşınmaya aşırı derecede duyarlıdır. Kompakt form faktörü sayesinde ölçme sisteminin var olan uygulamalara entegrasyonu, güç montaj koşullarında dahi kolaydır. 1.3 mm cömert okuma uzaklığı, kurulumu kolaylaştırır. 
Pratik çalıştırmada, durmanın sürekli denetlenmesi, sistemin ölçüm kalitesini sürekli kontrol etmesi nedeniyle yüksek güvenilirliği garanti altına alır. Otomatik koşul görüntüleme, sinyal kalitesini kontrol eder, kontrolör kullanımıyla işlev rezervini değerlendirmek için de uygun bir yoldur. 

Doğrusal ölçüm sistemi, 48 metreye kadar uzunluktaki ölçümler kadar, yüksek hassasiyet gerektiren uygulamalar için de uygundur. ± 12µm değerine kadar doğruluk ve 1µm çözünürlük ile, ölçüm sistemi bu gereksinimleri karşılar. Sistemin tadilatı da basittir.