Mercotac® Döner Elektrik Konnektörleri, yüksek bir disiplinde çalışır. Elektriksel iletim yolu kontaklara moleküler olarak bağlı bir sıvı metal olduğu için oldukça düşük dirençli bir elektrik bağlantısı sunarlar. Mercotac® bağlantı sağlamlığı döner elektrik konnektörünün ömrü boyunca sabittir ve değişmez. Döner bilezikler genellikle, üzerinde bir grafit veya metal fırçanın elektrik sinyalini veya akımın aktığı dönen bir metal halkadan oluşur. Fırçalı döner bilezikler operasyonda teknik olarak basitken, bu sürtünme arayüzü aşınmaya, yüksek elektrik direncine, oksidasyona ve elektriksel gürültüye neden olan direnç dalgalanmalarını da içeren problemlerle doludur.

MERCOTAC DÖNER ELEKTRİK SİSTEMLERİ

İletim yolu kontaklara moleküler olarak bağlı bir sıvı metal olduğundan, son derece düşük dirençli bir elektrik bağlantısı sunarlar. Mercotac bağlantısı, konektörün ömrü boyunca sabit ve değişmez.

UYGULAMALAR

Çok çeşitli OEM makinalarının güç ve kontrol devreleri için geleneksel slip ringlerden dönüştürürken Mercotac konektörünü kullanarak yüksek fayda sağlayacaktır.Paketleme, astarlama, döner tabla, ısıtmalı silindir, kablo makaraları, robotik, elektrikle kaplama, rüzgar türbini, kaynak yapma, ısıl çifti , gerilim ölçer, uzaktan video denetimi, kontrol elemanları, semiconductor üretimi, vfd motor mil topraklaması, Lidar için döner lazer sistemleri, tekstil ekipmanları, iplik ışık, Döner kalıp uygulamalarında tercih edilmektedir.

EŞSİZ DİZAYN

Mercotac döner konektörler, döner bileziklerin fırça temasından farklı olarak benzersiz bir tasarım prensibi kullanıyor. Bağlantı, düşük dirençli, sabit bir bağlantı sağlayan, kontaklara moleküler olarak bağlı bir sıvı metal havuzundan yapılıyor. Döndürme sırasında akışkan kontaklar arasındaki elektrik bağlantısını herhangi bir aşınma olmadan sağlanıyor.

Mercotac konektörlerinin döner bileziklerden üstün olmasının nedenleri arasında önemli farklar bulunmaktadır. İlk olarak, bir döner bilezikten farkı benzersiz tasarımları nedeniyle elektrik gürültüsüz olmasıdır.Döner temastan gelen direnç, bir döner bileziğin direncinden çok daha düşük olan 1 miliohmdan daha azdır. Mercotac konnektörleri döner bileziklerde görülen zaman içinde sinyalin bozulmasına neden olmaz. Döner bilezikler bakım gerektirir ve Mercotac konektörleri bakım gerektirmez. Mercotac konnektörler daha kompakt ve eşit kapasite döner bilezik daha az maliyetlidir. Son olarak, hem mevcut güç hem de enstrümantasyon sinyalleri tek, kompakt bir Mercotac konnektörü üzerinden gönderilebilir.