İlaç sektörünün birçok prosesinde çözüm sunduklarını açıklayan Tuna Tartı Türkiye Satış Müdürü Hakan Zorgelmez, “Fabrika girişinde dijital taşıt kantarı ile hammadde kontrolünden başlıyoruz, laboratuvarda ve üretimde su geçirmeyen (IP69K) hassas terazilerimiz, dozaj bant kantarları, tank ve reaktör sistemlerinde loadcell, montaj kitleri, proses indikatörlerimizle dozajlama ve reçete yapabiliyoruz” dedi.

Doğru tartı uygulamaları için müşterilerine ne tür çözümler sunduklarını Zorgelmez ile konuştuk.

2022 yılı ilk çeyrek sonuçlarını değerlendirerek iş gündeminizi paylaşır mısınız? Yeni yatırım vb. planlarınız var mı? 

2022 yılı ilk çeyrekte Tuna Tartı ve Elektronik Sistemler için hız kesmeden yurt içi ve yurt dışı Ar-Ge çalışmalarımıza devam edip, yeni proje ve yatırımlara imza attığımız bir çeyrek oldu. Tam kapasite çalışmamıza rağmen loadcell taleplerine yetişmekte zorlandığımız oldu ve ekibimize yeni arkadaşlar katarak hem üretimimize devam ettik, hem de istihdama katkı sağladık. Farklı projelerimizi hayata geçirdiğimiz gibi dijital loadcell teknolojisi müşterilerimizden olumlu geribildirimler aldık. Tuna Tartı ve Elektronik Sistemler olarak, bizler ürün satışının yanında proje ve sistem satışlarımıza da çok önem veriyoruz. “Tuna Tartı ve Elektronik Sistemler” markamız müşterilerimizin çözüm ortağı olarak sektörünün lider markası haline gelmiştir. 

Bu yıl sektöre yeni sunduğunuz ürün grupları neler? Hangi özellikleriyle öne çıkıyorlar? Üretim dünyasında verimliliğe /kaliteye nasıl katkı sağlıyorlar? 

2022 yılında Tuna Tartı ve Elektronik Sistemler olarak sunduğumuz dijital loadcell teknolojisi, taşıt kantarları; demir-çelik, kimya ve ilaç sektörü ile beraber bakır ve alüminyum gibi değerli maden üreten geri dönüşüm firmalarından yoğun talep görüyor. Örneğin; analog loadcell kullanılan taşıt kantarı 60 ton kapasitede 20 kg (yasal tolerans içindedir) hassasiyetle ölçüm yapabilirken, dijital loadcell kullanılan taşıt kantarı 60 ton kapasitede 1 kg hassasiyetle ölçüm yapabiliyor. Doğru tartı uygulamaları ile hatalı ölçümlerin önüne geçerek, maliyetleri kısa sürede azaltabiliriz. 

İlaç sektörü özelinde sunduğunuz bir çözüm var mı? Böyle bir projeyi ve çıktılarını -mümkünse rakamlarıyla- okuyucularımızla paylaşır mısınız? 

Tuna Tartı ve Elektronik Sistemler olarak ilaç sektörünün birçok prosesinde çözüm sunuyoruz. Fabrika girişinde dijital taşıt kantarı ile hammadde kontrolünden başlıyoruz, laboratuvarda ve üretimde su geçirmeyen (IP69K) hassas terazilerimiz, dozaj bant kantarları, tank ve reaktör sistemlerinde loadcell, montaj kitleri, proses indikatörlerimizle dozajlama ve reçete yapabiliyoruz. Endüstri 4.0 uyumlu cihazlarımız ile yazılım ekibimizle, verilerinizi SAP gibi sistemlerle paylaşarak üretim planlama, üretim takibi ve stok takibinde kullanılmasını sağlıyoruz. Yerinde keşif yaparak durumun analizini yapıyor, anahtar teslim proje çözümleri sunuyor ve müşterilerimize doğru tartı uygulamaları ile daha güvenli ve karlı işletmeler olabilmesine destek oluyoruz.


 

MAXION WHEELS'İN FABRİKA YATIRIMINDA OTOMASYON RÜZGARI MAXION WHEELS'İN FABRİKA YATIRIMINDA OTOMASYON RÜZGARI