Dijital dönüşüme odaklanan bankacılık sektörü, giyilebilir teknolojiler, blockchain, açık bankacılık ve nesnelerin interneti üzerinden geleceğini arıyor. Uluslararası araştırma firması IDC tüm dünyada 2024'e kadar kullanıcı işlemlerinin yüzde 15'i giyilebilir cihazlar üzerinden yapılacak. Blockchain tabanlı ticari finansman harcamaları 2022'ye kadar 669,9 milyon dolara ulaşacak.

VMWARE CIO EXCHANGE

Türkiye'nin önde gelen bankalarının CIO ve COO'ları, dijitalleşme ve bankacılığın istikbalini değerlendirmek üzere, VMware Türkiye, Palo Alto Networks ve IDC Türkiye ev sahipliğinde İstanbul'da yapılan “VMware CIO Exchange” organizasyonunda bir araya geldi.

GELECEĞİN DÜNYASI İNİSİYATİF ALABİLENLERİN

Etkinlikte, CIO ve COO'ların iş dünyasının geleceğinde daha yaratıcı, daha inisiyatif alan ve açık hale gelecek finansal hizmetler hakkında fikir paylaşımlarında bulunduğu bir panel tertip edildi. Ayrıca, VMware Türkiye Ülke Direktörü Murat Mediçeler, IDC Kurumsal Altyapı Çözümleri Araştırma Müdürü Aslı Koçkal ve Palo Alto Networks Ülke Müdürü Vedat Tüfekçi de organizasyon bünyesinde hazırladıkları sunumları, katılımcılarla paylaştılar.

BANKACILIK, GÜÇLÜ DİJİTAL ALTYAPIYLA MÜMKÜN

VMware Türkiye Ülke Direktörü Murat Mediçeler, finansal hizmetler sektörü ve bankacılığın tüm dünyada dijitalleşmeyi en önde gerçekleyen sektörlerin başında yer aldığını kaydetti.