AR-GE'YE VERİLEN ÖNEM

HVAC sektörü denildiğinde hayatımızın neredeyse her alanında karşımıza çıkan çok büyük bir sektörden bahsetmekteyiz. İnsanlar, yüzyıllardır yaşam alanlarında ve üretim alanlarında havayı şartlandırmak için çalışmış; sıcaklığı, nemi ve ortamdaki hava kalitesini kontrol altında tutmak için uğraşmışlardır.

HAYATIMIZA ENTEGRE OLAN EŞANJÖRLERİN ROLÜ HAYATIMIZA ENTEGRE OLAN EŞANJÖRLERİN ROLÜ

Bu sektördeki beklentiler ve talepler, teknolojinin gelişmesine paralel olarak gün geçtikçe artmakta; artık daha verimli ve daha güvenilir cihazlar talep edilmektedir. Hem HVAC hem de farklı otomasyon alanlarına daha verimli ve daha teknolojik ürünler sunabilmek adına Delta, Ar-Ge faaliyetlerine çok önem vermektedir. Tayvan, Çin, Japonya, Singapur, Tayland, ABD ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde bulunan Ar-Ge birimlerinde 9 bin 900 üzerinde çalışan istihdam edilmekte ve bu çalışmalar için satış gelirinin yüzde 8’inden fazlası ayrılmaktadır.

DELTA İLE ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE GÜVENİLİRLİK

Enerji verimliliğini ele aldığımızda gün geçtikçe sınırlı kaynakların daha verimli kullanılabilmesi önem kazanmakta ve Delta, bu alanda farklı çalışmalar yapmaktadır. HVAC sektöründe fan, pompa ve kompresörlerde elektrik motorları yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Enerjinin daha verimli kullanılması için elektrik motorlarındaki enerji optimizasyonu özelliğimiz başta gelen örneklerden biridir.

Delta’nın gelişmiş AVR (Auto Voltage Regulation) algoritması sayesinde elektrik motorlarındaki enerji veriminin maksimum noktaya çıkarılmakta ve böylelikle motorun veriminin artırılması hedeflenmektedir. Bu algoritma sadece frekansı değiştirerek hız kontrolü üzerinden enerji tasarrufu yapmanın yanı sıra, CP/CFP2000 frekans konvertörlerindeki bu özel algoritma ile motorun ihtiyaç duyduğu tork değerini hesaplamakta ve buna göre gerilim regülasyonu yaparak enerji tasarrufu sağlamaktadır. 

Yeni nesil sürücülerimizin 50°C ortam sıcaklığına kadar güç düşümü olmadan çalışması, en zorlu koşullarda maksimum performansın elde edilmesine imkan sağlamaktadır. CP/CFP2000 modelleri ile; dönen yükü sarsıntısız ve kusursuz yakalayan “stator flux flying catch” algoritması, dahili BACnet haberleşmesi, eş yaşlandırmalı çoklu motor kontrolü, 3C3 sınıfı kart koruması, IM/SPM/IPM/SynRM motor kontrolü ve Fan, Pompa, Kompresör ve AHU uygulamaları için özel tanımlanmış makrolar ile HVAC pazarının tüm ihtiyaçlarına cevap verebilmekteyiz.

Ayrıca Delta’nın ürün gamında yer alan diğer ürünler de enerji tasarrufu için kullanılabilmektedir. PLC veya sıcaklık kontrolörlerinde bulunan gelişmiş PID algoritmaları ile sistemler, daha optimum noktada ve sürede çalışması için programlanabilmektedir. Delta; bu sistemdeki son kullanıcıların sıcaklık gibi sistem ihtiyaçlarını kolayca değiştirip izleyebilmeleri için DOP-100 HMI veya DIAView SCADA programını geliştirmiştir. Bunun yanı sıra, kullanılan elektrik enerjisinin hassas bir şekilde ölçümü için DPM serisi enerji analizörlerini üretmektedir.

ZOR ŞARTLARDA SON ANA KADAR ÇALIŞIYOR

Güvenilirlik konusu ele alındığında HVAC teknolojilerinde kullanılan ürünlerin yaşam alanlarından gıda saklama ve üretim süreçlerine kadar birçok kritik alanda yer aldığını görmekteyiz. İnsanların bulunduğu alanlardaki herhangi bir acil durumda sistemlerin güvenilirliği bu noktada büyük önem kazanmaktadır. Yangın anını örnek olarak ele alırsak; insan hayatı ön planda tutularak CP2000 sürücülerindeki özel yangın modu sayesinde yangın anındaki zor şartlarda son ana kadar çalışması sağlanmıştır.

Özellikle gıda saklama ve üretim süreçleri için Delta; yüksek komponent kalitesi ile saha testlerini ve Ar-Ge çalışmalarını tamamlanmış ürünleri pazara sunmaktadır. Bilhassa gıda ve ilaç tesisleri gibi sıcaklık değişiminin önemli olduğu alanlarda Delta DOP-100 HMI; veri kayıtları ve sistem parametreleri gibi değerleri ile kayıt altına almakta, gerekli durumlarda alarm sisteminin devreye girmesini sağlamakta ve geçmişe yönelik verilerin hızlı bir şekilde grafik olarak izlenmesini sağlamaktadır.

DELTA IIoT TEKNOLOJİSİ

Son kullanıcılar ve üreticiler; sistemlerini uzaktan kontrol etmek, verileri kayıt altına almak ve izlemek için IIoT teknolojisinden yardım almaktadır.

Bu teknolojide dünyadaki en büyük üreticilerinden biri olan Delta; geliştirdiği DX Endüstriyel VPN Bulut Router ailesi ile evrensel Ethernet standartlarında iletişim desteği sunmaktadır. Bu sayede kullanıcılar, internet erişiminin olduğu her yerden cihazlarına müdahale edebilmekte, sistem parametrelerini izleyebilmekte veya kaydedebilmektedir.