TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK BEYAZ EŞYA ÜRETİCİSİNE YENİ PROJE TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK BEYAZ EŞYA ÜRETİCİSİNE YENİ PROJE

Temsil ettikleri EtherCAT haberleşmeli DELTA-AX serisi PC ve PLC tabanlı kontrolörlerle yüksek hız, kontrol ve uygulama tarafında kolaylıklar sağladıklarını aktaran Özen Erdinç Sevcan, “Seri, Codesys desteği ile hızlı ve güvenilir endüstriyel haberleşme imkanları sunarak akıllı makina ve fabrika uygulamaları için yüksek verimliliği sağıyor” dedi. 

2022 yılı ilk yarısı sonuçlarını değerlendirerek iş gündeminizi paylaşır mısınız? 

Dostel Otomasyon olarak 2022 yılının başından itibaren yaklaşık 1.000 m² alana sahip, yenilenen merkez ofisimiz ile müşterilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz. Bu yılın başında gerçekleştirdiğimiz planlı stok yönetimi çalışmaları neticesinde global tedarik zincirinde yaşanan ürün tedariği problemlerini müşterilerine hissettirmeyen nadir işletmelerden biri olduk. Delta Greentech ve Leuze Türkiye ile koordineli olarak bölgemizde yürüttüğümüz saha satış-pazarlama faaliyetlerine ağırlık vererek bölgemizdeki birçok yeni işletme ile de tanışma ve iş birliğimizi geliştirme fırsatı bulduk.

Ayrıca geçtiğimiz yıl katılımını gerçekleştirdiğimiz, 4-6 Ekim 2022 tarihleri arasında İstanbul Tuzla Viaport Marina Expo Center’da düzenlenecek olan Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nde bu yıl da yer alarak bölgemizde yer alan müşterilerimiz ile yeniden buluşmayı ve sektörümüzdeki yenilikçi çözümleri sunmayı hedefliyoruz.

Bu yıl sektöre yeni sunduğunuz ürün grupları neler? Hangi özellikleriyle öne çıkıyorlar?

Bu yıl içerisinde sektörümüze sunulan Delta AX serisi ürün grubundan ve öne çıkan özelliklerinden bahsetmek isterim.

AX-3 PLC tabanlı hareket kontrolörler Codesys platformu ile uyumu ve EtherCAT haberleşme imkanıyla akıllı makina konseptinizin en önemli bileşeni olacaktır. Delta AS serisi PLC’lerin Dijital I/O, Analog I/O, sıcaklık kontrol ve güç modülleri ile uyumludur. PLCOpen motion blokları ile çok eksenli interpolasyon, E-Gear, E-Cam gibi uygulamalar yapılabilir. Codesys tabanlı DIADesigner-AX programı ile IEC61131-3 standartlarında programlama imkanı sunulur.

AX-8 PC tabanlı hareket kontrolörler ileri düzey hareket kontrol uygulamaları için tasarlanmıştır. Windows 10 IOT işletim sistemi, CODESYS platform ile uyumlu mimarisi ve EtherCAT endüstriyel haberleşme sistemi ile Robotik ve CNC’ye kadar çok eksenli uygulamalar için yüksek işlevsellik ve ileri teknoloji çözümü sunar. IEC 61131-3 standardına uyumlu olarak FBD (Function Block Diagram), ST (Structured Text), SFC (Sequential Function Chart), LD (Ladder Diagram) dillerini destekler. Codesys SoftMotion ve CNC+Robotik paketleri ile yüksek teknoloji uygulamalarınız için pratik çözümler sunar.

E-CAM editörü ile grafik olarak CAM tabloları kolaylıkla hazırlanabilir. Robotik+CNC paketi ile Bipod, Tripod, SCARA gibi birçok robot kinematiği konfigüre edilebilir. CNC paketi ile DIN66025 normlarına uyumlu G-Code tabanlı uygulamalar yapılabilir. Nesneye yönelik programlama dilleri ile entegrasyon kabiliyeti vardır. Simülasyon modunda dahi servo eksenler çalıştırılabilir ve Scope ekranından hareket eğrileri analiz edilebilir. En önemli donanımsal özelliklerinden biri olan fansız dizaynı ile tozlu ortamlar için dayanıklıdır. HDMI portu ile işletim sistemi ve makina ara yüzü kolaylıkla standart bir ekrana yansıtılabilir. USB portları sayesinde PC çevre birimleri ile entegre olabilir. EtherCAT master ile 16, 32 ve 64 eksene kadar uygulamalar için ideal tercihtir. Entegre OPC UA Server ile MES, ERP ve PLC sistemleri ile Gigabit LAN üzerinden haberleşme sağlanabilir ve bu sayede büyük bir topolojini parçası olabilir. EtherNet/IP ile star ve lineer haberleşme topolojileri kurulabilir, farklı otomasyon katmanlarıyla data transferi sağlanabilir. Delta R1 EtherCAT Uzak IO modülleri ile birlikte konfigüre Giriş-Çıkış konfigürasyonu yapılabilir.

DIADesigner-AX uygulama platformu ilgili ürün ailesi için geliştirilmiştir. Kullanıcı dostu uygulama arayüzü ve zengin hareket kontrol kütüphanesi ile gelişmiş uygulamalar için uygun ve etkin bir mühendislik programıdır. IEC61131-3 programlama standardı ile programlama imkanı sunar.

PLCOpen hareket komutları ile uygulama geliştirebilirsiniz. DIAScreen ve AX Kontrolörler ile Tag paylaşımı yapılabilir, bu sayede daha kısa sürede ve kolayca program geliştirmenize yardımcı olur. Delta’nın ASDA serisi ethercat haberleşmeli servo sistemlerini, C2000, MS300/MH300 sürücü gruplarını, RTU-ECAT serisi, R1-EC, R2-EC uzak I/O modüllerini destekler.

Fabrikalarda verimliliğin artışına nasıl katkı sağlıyorlar? 

Günümüzde artan tüketim talepleri nedeniyle fabrikalarda hatasız ve hızlı üretim hatları oluşturmak bir zorunluluk haline gelmiştir. Üreticiler rekabette öne çıkmak için daha kısa zamanda daha çok üretim yapmak durumundadır. EtherCAT haberleşmeli DELTA-AX serisi PC ve PLC tabanlı kontrolörler yüksek hız, kontrol ve uygulama tarafında kolaylık sunar. Klasik PLC çözümlerine göre Codesys desteği ile hızlı ve güvenilir endüstriyel haberleşme imkanları sunarak akıllı makina ve fabrika uygulamaları için en iyi verimliliği sağlar.

2022 yıl sonu hedeflerinizi paylaşır mısınız?

Dostel Otomasyon olarak temsilciğini yapmakta olduğumuz markalara ait geniş ürün yelpazesini bölgemizdeki tüm müşteriler ile buluşturarak otomasyon alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak en önemli hedefimizdir.