Ürün çeşitliliği ile maksimum verimliliğin sağlanması, Endüstri 4.0 konseptinin asıl hedefi ve sanayinin geleceğinin, üretim ve kontrol süreçlerinin birbirine daha çok bağlanması ile şekillenmesi öngörülüyor. Otomasyon yani Endüstri 3.0, anında bilgi akışı sağladığı için, kalite ve üretim verimliliğinin artmasında önemli avantajlar sunuyor aynı zamanda, iş ve işçi güvenliği anlamında da büyük katkılar sağlayan bir teknoloji. Öyle ki, sensörler sayesinde, üretim sistemlerindeki müşteri gereksinimleri karşılanabiliyor.  Sensörlerin, kontrol sistemlerine tam entegrasyonu ile hem sistem üzerindeki yükün hafifletilmesi hem de makina verimliliğinin arttırılması hedeflenmeli, ürün seçimi konusunda ise müşterinin prosesi çok iyi anlaşılmalıdır.  İhtiyaçlar tespit edilip, kısa zamanda bunlara çözüm sağlanmalıdır.

HİJYENDE ÖNCÜ SEKTÖR GIDA

Hijyen kurallarına dikkat edilmesi gereken sektörlerin en başında gıda sektörünün geldiği söylenebilir ve gıda üreticilerinin müşterilerinin taleplerini karşılamak için hızlı ve hijyenik bir şekilde üretim yapması elzemdir. Üretim hatlarında kullanılan ekipmanların güvenilir ve temizlik kimyasallarına dayanıklı olması yine başlıca şartlar arasında yer alır.  

SG4-H SERİSİ GÜVENLİK IŞIK PERDESİ 

Ant Mühendislik’in Türkiye’ de yetkili distribütörlüğünü yaptığı Datalogic markası, hijyenik ortamlarda tehlikeli nokta koruması için SG4-H serisi güvenlik ışık perdesi ile müşterilerine çözüm sunuyor. AISI 316-L paslanmaz çelikten üretilmiş SG4-H emniyet ışık perdeleri, IP69K muhafazaya sahip olması sayesinde, tehlikeli noktaları hijyenden ödün vermeden koruyor. Sağlam malzeme yapısı, pürüzsüz yüzeyi ve yüksek basınçlı temizlemeye direnci, cihaz üzerinde bakteri birikmesini önlemeye yardımcı oluyor. 0.8 mikron altındaki yüzey pürüzsüzlüğü sayesinde yüksek temizleme verimliliği sağlıyor. Paslanmaz çelik gövdesi ile temizlik maddelerine karşı dayanıklı olan ürün, keskin kenar ve boşluk bulunmaması sayesinde, kir birikmesini önlüyor. Datalogic, hijyenik ortamlarda kararlı algılama için de S8 serisi sensörler ile müşterilerine çözüm sunmaktadır.

AISI 316L paslanmaz çelikten üretilmiş S8 serisi sensörler, IP69K korumaya sahip olması sayesinde gıda sektörünün en önemli gerekliliklerini yerine getiriyor. Yüksek güvenilirlikle algılama yapabilmesi ve hızlı tepki süresi sayesinde, verimlilik ve kalitenin artmasını sağlıyor.