Kaynak yapılan ortamlar, uygulamanın doğası gereği, güçlü manyetik alanlar, yüksek sıcaklık, kaynak kıvılcımları ve partikülleri barındırırlar. Bu zorlu koşullarda monte edilmiş endüktif sensörlerin de bu şartlara uygun olması beklenir. Normal şartlarda standart bir sensör böyle zorlu çalışma koşullarında kısa süre içinde arıza verebilirken, yanlış sinyaller üreterek sık sık bakım ihtiyacına sebep olmaktadırlar. Tüm bu zor koşulları göz önünde bulunduran Contrinex, kaynak ortamında sorunsuz ve uzun süreli kullanımı esas alarak DW-AS-703-Mx-673 serisini geliştirmiş.

KAYNAK SENSÖRÜNÜN BAŞLICA AVANTAJLARI

Contrinex’in geliştirdiği kaynak sensörünün başlıca avantajları şöyle özetlemek mümkün:

Elektromanyetik alanlara, 40 millitesla’ya kadar dayanım gösterir: Kaynak işlemi sırasında oluşan kuvvetli manyetik alanlar, sensörün yanlış çıkışlar vermesine ya da çıkışın tamamen bozulmasına sebep olabilir. Contrinex kaynak sensörleri bu manyetik alanlara karşı çok yüksek dirence sahiptir.

Son derece sağlamdır: Kaynak uygulamalarında bu sensörler, dirençli yapısı sebebiyle otomatik kaynak robot hücreleri için uygundur. Otomotiv endüstrisinde en sık kullanılan ürünlerden olup üretimdeki aksama sürelerini önemli ölçüde azaltmaktadır.

Kaynak sıçramasına bağlı yanlış sinyallere yer yok: Uygulama anında standart sensörlerde gövdesi üzerinde biriken çapaklar, sensör gövde yapısının deformasyonuna; algılayıcı yüzeyde biriken çapaklar ise yine sensörün hatalı çıkışlar vermesine veya hedefi algılamamasına sebebiyet verirler. Kaynak uygulamalarına özel geliştirilen bu sensör yanlış sinyaller vermez. 

Kolay temizlenir: Paslanmaz çelik tek parça gövde yapısı nedeniyle yüksek sıcaklık, darbe ve kaynak çapaklarına karşı ekstra dayanıma sahiptir. Böylece üzerinde biriken kaynak çapaklarının sert metal fırçalarla temizlenmesine de olanak tanır. Teflon kaplı gövdeye sahip sensörler uzun süreli bir çözüm gibi görünse dahi bir süre sonra kaplama özelliğini yitirmeye başlayacağı için sensörün gövdesi zorlu kaynak koşullarında korumasız kalacaktır.

Uzun çalışma mesafesi avantajı sunar: Yüksek kaliteli Contrinex ASIC ile donatılan Contrinex kaynak sensörleri, değişken sıcaklık ve titreşimlerin bulunduğu alanlarda, anahtarlama mesafelerini garanti ederkenmükemmel sıcaklık kompanzasyonu ve uzun ömür avantajlarını da beraberinde sunar. Sınıfının en iyi algılama aralığına sahip olan ürün, böylece hareket eden makina parçalarının yakınında çalışırken, çarpma-hasar riskini en aza indirir. IO-Link ile veya olmadan basit çalışma imkanı verir.