Savior Otomasyon Teknik Destek Müdürü Özgür Özkök,  2019 yılı iş gündemleri ve yenilikçi çözümleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. CMT Serisi dokunmatik ekranlar ile profesyonel bir ağ oluşturulmasının, tesislere ve uygulama yapılan makinalara eklenen ciddi bir katma değer olduğunu vurgulayan Özkök, "CMT Serisi panellerden birine yapılan ekran yazılımı diğer CMT ekranların tamamında açılabiliyor. Böylece kullanıcı bulunduğu konumdan bağımsız olarak bütün tesisi kontrol edebiliyor" dedi. 

YENİ YILA YÖNELİK İŞ GÜNDEMİNİZİ ÖĞRENEBİLİR MİYİZ?  

2019 bizim için tedarikçilerimizin yeni ürünlerini pazara sunmayı planladığımız kritik bir yıl olacak.  Panasonic PLC tarafında çift Ethernetli FP0H'ı ön plana çıkarırken, Panasonic Servo tarafında RTEX ve Ethercat haberleşmelerini destekleyen ürünleri kullanıcılarımızla buluşturacağız. Weintek ürün grubunda ise uzak giriş/çıkış modülleri sayesinde yeni bir pazara giriş yapma hedefimiz var. Bu ürünler Panasonic PLC’ler için tamamlayıcı özelliğe sahip olmalarının yanı sıra farklı marka ürünlerle birlikte de kullanılabilmektedir. Ayrıca dahili Codesys yazılımına sahip CMT serisi dokunmatik ekranlar kompakt yapıda PLC yazılımını ve dokunmatik ekran yazılımı bir arada sunmaktadır. Bu sene Savior Otomasyon cirosuna önemli katkı sağlayan inverter grubumuz Euradrives’ın yeni ürünlerini de kısaca; vinç sürücüsü, motora montaj pompa sürücüsü, EP66 ağır şartlara uygun sürücü, 2000Hz yüksek hızlı çıkışı destekleyen sürücü ve E600 Serisi kompakt sürücü olarak sıralayabiliriz. Bahsedilen her yeni seri inverter farklı bir pazar anlamına gelmektedir. GE kontaktör grubunda ise 9A’den 825A’e kadar ağırlıklı olarak stoktan ürün temin edecek şekilde organize olmamız sayesinde 2019 yılında sorunsuz teslimat hedefliyoruz.

SEKTÖRDEKİ İLKLERİNİZ NELERDİR?  

Weintek tarafında Endüstri 4.0’ı destekleyen ürün grubumuz IIOT (Endüstriyel Nesnelerin İnterneti) ve MQTT gibi yenilikçi yazılım özellikleri sayesinde sektörün oldukça önünde gidiyoruz. Ayrıca ekransız paneller olarak ifade ettiğimiz kutu şeklindeki İnsan Makina Arayüzlerimiz(HMI) sayesinde IPAD’iniz ya da Android cihazınız bir dokunmatik ekran haline gelmektedir. Buna ek olarak MTV ve CMT-FHD serisi insan makina ara yüzlerimiz sayesinde HD Televizyonlar operatör panel olarak kullanılabilmektedir. Bir diğer yenilikçi özellik ise IE, XE,CMT Serisi ekranlara eklenebilen ya da bazı ekranlarımızda dahili olarak bulunan Weintek Easy Access 2.0 profesyonel uzaktan erişim yazılımıdır. Bu yazılımın temel özelliği güvenlik ağını bozmadan ve bağlanılan tarafta modem ayarları (NAT ayarları) yapılmasını gerektirmeden kolay ve güvenli bir şekilde Weintek panele ve bağlı bulunduğu PLC’ye erişim sağlamasıdır. Piyasadaki benzerlerinden temel farkı kolay kullanılabilmesi ve profesyonel yapısı sayesinde ileride sorun yaşatmayacak şekilde güvenilir bağlantı sağlamasıdır.