Küçük ve büyük ev aletleri pazarında, hem solo hem de ankastre ürün gruplarıyla 50’den fazla ülkeye ulaşan Candy Hoover Group, Fortune Global 500 listesinde yer alan, dünyanın en büyük 5 beyaz eşya şirketinden biri olan Çinli Qingdao Haier’e katıldı. Dünya çapındaki rekabet gücünü artırmak için Candy’i 475 milyon Euro’ya satın alan Haier, Avrupa’daki genel müdürlüğünü de İtalya Brugherio’ya taşıyacak. Bu birleşmeyle, beyaz eşyada Çin’den sonraki en büyük üretici olan Türkiye’nin konumu daha da güçlenecek.

Üretimde ve ihracatta Türkiye’nin en büyük firmalarından biri olduklarına vurgu yapan Candy Hoover Group Türkiye CEO’su Servet Akkaynak, birleşmeye dair görüşlerini, “Dünyanın en büyük beyaz eşya üreticilerinden biri olan Haier Group ile birleşmek hem Candy Hoover Group adına hem de Türkiye faaliyetleri özelinde hepimize yeni fırsatlar doğuracak. Avrupa pazarları için Türkiye’nin önemi göz ardı edilemez. Haier Group’un Avrupa ve diğer global pazarlardaki büyüme hedefleri gereği Türkiye’ye önem vereceğini düşünüyoruz. Bu birleşmeyi tüm çalışanlarımız ve pazardaki konumumuz için çok büyük bir fırsat olarak görüyoruz” diye belirtti.

“AR-GE GÜCÜMÜZÜN AVANTAJINI KULLANACAĞIZ”

Birleşmeye ilişkin açıklamalar yapan Qingdao Haier Co.’nun Yönetim Kurulu Başkanı Liang Haishan, “2019 yılı başında başlayacak olan sürecin, Haier ve Candy Hoover Group arasında başarılı bir stratejik iş birliğinin başlangıcını oluşturduğuna inanıyoruz. Bu birleşme yalnızca akıllı ev aletleri pazarının potansiyelini açığa çıkarmakla kalmayacak, aynı zamanda müşteri deneyimini iyileştirmek için sektörü gelişmeye teşvik edecek. ‘Eko-marka’ stratejimizle mükemmel uyum sağlayan Candy Hoover Group ile IoT çağında, Ar-Ge gücümüzün avantajını kullanacağız” dedi.

“TASARIMIN,  İŞLETME MODELİYLE MÜKEMMEL UYUMU”

Candy Hoover Group CEO’su Beppe Fumagalli, “Qingdao Haier ile akıllı ev ürün gruplarını geliştirmek ve ev hayatının kalitesini artırmaya devam etme yönünde aynı vizyonu paylaşıyoruz. Candy’nin inovasyon kabiliyetinin, İtalyan tasarımının, teknolojisinin ve tarzının Qingdao Haier’in işletme modeli ile mükemmel bir şekilde uyum sağlayacağına inanıyoruz. Bu birleşmeyle daha çok, kişiselleştirilmiş ürünlere yönelik artan talepleri daha iyi karşılayacak ve insanların yaşamlarını daha iyi ve daha kolay hale getireceğiz” dedi.