Instron, Torsion Add-On 2.0'ı sadece eksenel test makinalarını gerçek anlamda simüle edebilen çift eksenli test sistemlerine dönüştürmek için tasarladı. Test laboratuarlarının tıbbi cihazlarda ve luer kilitleri, kemik vidaları, çocuklara uygun şişeler ve tıbbi tüpler gibi ambalajlarda çift eksenli testler yapmak için ayrı eksenel ve sadece torsiyonel test sistemlerine ihtiyaç duyduğu günler geride kaldı. Kompakt Torsion eklentisi, yeni veya mevcut herhangi bir Instron 5940 veya 5960 Serisi masaüstü üniversal test makinasına eklenebiliyor ve ISO 11040-4 , ISO 80369 ve ASTM F543 gibi genel standartların eksenel ve burulma kontrol gereksinimlerini karşılıyor.

İKİ YENİ TESTPROFİLER YÖNTEMİ

Yeni donanım Bluehill® Universal test yazılımında iki yeni TestProfiler yöntem türü ile kontrol ediliyor. TestProfiler, basitleştirilmiş yöntem geliştirme ve eksenel ve burkulma tahriklerinin daha sezgisel kontrolünü sağlıyor. Dokunmatik olarak tasarlanan Bluehill Universal, doğrudan test makinasına monte edilen operatör kontrol paneli ile kontrol ediliyor. Operatör kontrol panelini çerçeveye monte ederek, laboratuvarlar ergonomiyi geliştirebilir ve geleneksel PC kurulumunu ortadan kaldırarak masa alanından yüzde 55'e kadar tasarruf sağlayabilir. Ek olarak, Bluehill Universal'deki hesaplamalar şimdi kuvvet, tork, yer değiştirme ve rotasyon ölçümlerini içeriyor.

MD&M West 2019 katılımcıları, 5-7 Şubat 2019 tarihleri arasında Anaheim Kongre Merkezi'ndeki Instron standında yeni torsion eklenti sistemini inceleme fırsatı buldu.