Hitachi Vantara, verinin doğru kullanıldığında müşteri deneyimini nasıl geliştirdiğini ve karlılığa nasıl yardımcı olduğunu İstanbul’da düzenlediği Hitachi Partner Day etkinliğinde detaylarıyla paylaştı. Hitachi Vantara Stratejik Kanal & İş Ortakları Satış Müdürü Özlem Köklü Avcı’nın açılış konuşmasını yaptığı önemli etkinlikte; büyük veri, veri analitiği ve kanal yönetimi gibi konularda değerli bilgiler paylaşıldı. Veri miktarının hızla arttığı ve dolayısıyla veri yönetiminin de her geçen gün daha önemli hale geldiğinin altı çizilirken, veri sahipliğinin önemi de vurgulandı. Bugün var olan verinin yüzde 90’ının sahipliğinin bilinmediği ve sadece verilerin yüzde 15’inin kullanıldığı ifade edildi. Etkinlikte, 2016 yılında 16.1ZB olan veri üretiminin 2025 yılında 10 katına çıkacağı ve bunun dörtte birinden fazlasının gerçek zamanlı içeriklerden oluşacağı aktarıldı. Bu rakamın yüzde 95’ini gerçek zamanlı IoT verilerinin oluşturacağı açıklandı. 

"MÜŞTERİLERİMİZE 360 DERECE DENEYİM SUNUYORUZ"

Hitachi Vantara Ülke Müdürü Önder Sönmez ise yaptığı konuşmasında; “Hitachi olarak tüm iş ortaklarımızı dinliyor, anlıyor ve birlikte çalışıyoruz. Bugün dünyanın çalışma yöntemini birlikte değerlendirmek istiyoruz. Tecrübe ve global bilgi birikimimiz sayesinde dünyanın her yerinde aynı kalitede hizmet verebiliyoruz. Ham bilgiyi eylemi güçlendiren iç görülere dönüştürüp, verilerin nasıl yönetilmesi ve iletilmesi gerektiğinin derinlemesine anlaşılması gerekir. Verilere dayanan çözümler, şirketlerin daha çevik olmasını, değişen müşteri ihtiyaçları ve pazar dinamiklerine daha iyi cevap verebilmelerini sağlıyor. Veriden değer elde edilebilmek için, verilerin doğru zamanda, doğru yerde ve doğru biçimde mevcut olması şart. Veri odaklı portföyümüzle müşterilerimiz için 360 derece deneyim sunuyoruz. En çok patent başvurusunda bulunan şirketiz. Kendi kendini optimize edebilen veri merkezleri için akıllı veri merkezi zekası ve otomasyonunu zenginleştiriyoruz.” dedi. 

“ÇOK VERİ, GÜVENLİK AÇIĞINA DA SEBEP OLUYOR”

Hitachi Content ürün ailesi hakkında bilgi aktaran Hitchi Vantara Veri Zekası Teknik Uzmanı Serkan Kantarcıoğlu ise farklılaşmanın artık kullanıcı verilerinin doğru şekilde kullanılmasıyla mümkün olduğunu dile getirdi. “Sadece veriyi depolamak değil bunu doğru şekilde kullanıp maddi kazanç elde etmek de mümkün.” diyen Kantarcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Son iki yılda dünyanın var olan verisinin %90’ı elde edildi. Bu kadar çok veri olması güvenlik açığına da sebep oluyor. Hitachi olarak verinin önemini biliyor ve veri odaklı bir yaklaşım sunuyoruz. Ürünlerimiz 140’tan fazla ürünle entegre olarak çalışabiliyor, nerede olursa olsun ve kaynağı ne olursa olsun veriye ulaşma, veriyi depolama ve analitikle istenen veriye ulaşmayı sağlayan kapsamlı bir hizmet sunabiliyoruz ki bu boyutta hizmet sunan tek marka Hitachi.”