Mimari cam üreticisi Camyapı, yeni yatırımı olan İzmir Bergama Fabrikası'nı yılın son çeyreğinde faaliyete geçirmeyi hedefliyor.

DÜNYANIN EN BÜYÜK YÜKSEK ÜRETİM KAPASİTELİ TESİSLERİNDEN OLACAK

Dört etaptan oluşacak tesisin, toplamda 100 bin metrekare kapalı alan ile dünyanın en büyük yüksek üretim kapasiteli mimari cam işleme tesislerinden biri olacağı öğrenildi.

Aynı zamanda LEED sertifikasına sahip olacak çevreci ve sürdürülebilir bir konsept ile faaliyet gösterecek İzmir fabrikasının halihazırda 25 bin metrekareden oluşan birinci etabının inşaat çalışmalarının tamamlandığı bildirildi. 

Temmuz sonundan itibaren mekanik ve elektrik montajlar ile birlikte makina montajlarının da başlayacağı tesiste, yılın son çeyreğinde 9000x3300mm boyutunda camların işlenmesi hedefleniyor.

"TÜRKİYE YÜKSEK TEKNOLOJİ EŞİĞİNDE DURUYOR" "TÜRKİYE YÜKSEK TEKNOLOJİ EŞİĞİNDE DURUYOR"

TÜRKİYE'DE İLK JUMBO EBATLARDA CAM İŞLEYEN TESİSLERDEN 

Mimari cam üretmek üzere 1999 yılının sonunda İstanbul'da faaliyetlerine başlayan Camyapı, kuruluşundan itibaren gelişen teknolojiye bağlı olarak sürekli yatırımlarına devam ederek Türkiye’de ilk Jumbo ebatlarında cam işleyebilen firmalardan biri haline geldi.

Firma, bugün Dilovası Makine İhtisas OSB'de bulunan ve toplamda 27 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu iki ayrı fabrikasında üretime devam ediyor.