Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çamsan Ordu A.Ş. firması için mevcut üretimi devam eden üretim tesislerine ilaveten Ordu’da 184 bin 270 metrekare arazi üzerine 18 bin 500 metrekare kapalı inşaat alanına sahip, 8 bin 500 metrekare kapalı inşaat alanına sahip idari bina, 46 bin 500 metrekare stok sahası projelendirilmiş olan MDF3 Fabrikasının açılış törenine katıldı. 

"75 MİLYON AVROLUK YATIRIM, 250 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR"

Açılış töreninde bir konuşma yapan Bakan Varank, Çamsan Ordu A.Ş’nin Türkiye'nin MDF alanındaki önde gelen firmalarından biri olduğunu ifade etti ve tesisin Ordu'da olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek sektöründe benzersiz, kalıcı ve yeni bir yol haritası çizen firmaya yaratılan istihdam için tebrik etti.

Bakanlığın verdiği destekle 75 milyon avroluk yatırım ile hayata geçirilen fabrikada 250 çalışana istihdam sağlandığını vurgulayan Varank, sözlerine şöyle devam etti:

BOLTAŞ’IN OTOMASYON YATIRIMLARI HIZ KESMİYOR BOLTAŞ’IN OTOMASYON YATIRIMLARI HIZ KESMİYOR

"Bildiğiniz gibi MDF birçok sektörde kullanılan ana ham maddelerden bir tanesi, mobilya sektörü başta olmak üzere ama burası çok ciddi de bir ihracat yapıyor. Ben Ordu'da böyle devasa, böyle gerçekten standartların üzerinde kaliteli üretim yapan bir tesisi görmüş olmaktan bir Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak çok mutlu oldum. Rabbim inşallah bol bereketli kazançlar nasip etsin. Daha nice yatırımları firmamıza, Ordu'muza nasip etsin diyoruz ve yeni 75 milyon avroluk MDF3 tesis ülkemize, şehrimize hayırlı olsun diyoruz."

Açılış sonrasında fabrikayı gezen Bakan Varank, üretim ile ilgili Çamsan Ordu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sedat Aksakallı’dan bilgiler aldı. (AA)