Ar-Ge Merkezi statüsü, Ar-Ge birimleri için pozitif bir itici ve zorlayıcı güç oluyor. Yapılan her çalışmada yenilikçi veya rekabetçi unsurlar olması, şirket misyonumuz gereği bizim için en önemli kriterlerden birisi. Fakat biz bu hassas noktayı zaman zaman kaçırabiliyoruz. Çünkü kimi projelerde hız, diğer unsurların önüne geçebiliyor. Ar-Ge Merkezi sorumluluğumuz, böyle durumlarda dahi çalışmalarımıza yenilikçi bir yön katmak için bizi hem tetikliyor hem de zorluyor.

Sektörde ürün kalitesi olarak itibarı yüksek bir firmayız ve yüksekte kalmak, alttan gelmekten her zaman daha zordur. Diğer taraftan, arkamızda Japon teknolojisi ve mühendislik desteği var. Biz bu sorumluluk ve güç ile, HVAC sektörüne yerli ve yabancı tüm rakiplerimizi zorlayıcı ve rekabeti canlandırıcı yenilikçi ürünler sunmayı hedefliyoruz. Diğer bir hedefimiz ise, Daikin Türkiye Ar-Ge Merkezini global bir yapıya kavuşturmak ve onlarca Ar-Ge grubu içerisinde yanmaya dayalı ısıtmanın (combustion heating) Ar-Ge Merkezi haline getirmektir. Bunun için sürekli yatırım ve gelişim içerisindeyiz.

Ar-Ge Merkezleri için bence en önemli olan konu, sürekli yenilikçi olma ruhunu oluşturmak ve yaşatmaktır. Akabinde patent, yeni teknoloji, çevreci ve kullanıcı dostu ürünler gibi beklenen çıktılar zaten kendiliğinden gelecektir. Bizlere sağlanmış olan bu platformu iyi kullanmak, Ar-Ge Merkezleri arası yardımlaşma ve iş birliğini arttırmak gerektiğine inanıyorum.