BSH Ev Aletleri Grubu, Kara Kıta Afrika'daki ilk fırın fabrikasını kurmak için düğmeye bastı. Şirketin Afrika ve Orta Doğu'daki faaliyetlerini genişletebilmek amacıyla 550 milyon Mısır lirasının (yaklaşık 30 milyon avro) üzerinde yatırım gerçekleştirdiği bildirildi.

Güncel teknolojiyle donatılacak üretim tesisi, markanın verimlilik ve sürdürülebilirlikle ilgili yüksek standartlarına uygun olacak ve karbon dengelemesi sağlayacak. 

"NİTELİKLİ İŞ İMKANI YARATMAK İSTİYORUZ"

Söz konusu yatırım hakkında görüşlerini paylaşan BSH Grubu'nun Operasyondan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Silke Maurer, Mısır'ın Kuzey Afrika'yla Orta Doğu arasında bir köprü kurduğunu, ülkenin gerek binlerce yıllık tarihi gerekse potansiyeli ile sayısız fırsat barındırdığına dikkat çekti.

Yeni tesisleriyle, ekonomi ve altyapının gelişimini desteklemeyi ve nitelikli iş olanağı yaratmayı amaçladıklarını dile getiren Maurer, "Mısır son yıllarda hızla gelişti. Sunduğu tedarikçi ağı, nitelikli işgücü ve cazip ihracat fırsatları nedeniyle BSH'nin üretim ayak izi açısından mükemmel bir konum özelliği taşıyor." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE YÜKSEK TEKNOLOJİ EŞİĞİNDE DURUYOR" "TÜRKİYE YÜKSEK TEKNOLOJİ EŞİĞİNDE DURUYOR"

"EV ALETLERİNDE AFRİKA'NIN EN BÜYÜK PAZARI"

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan BSH Mısır CEO'su Luis Alvarez ise, "Mısır Hükümetiyle verimli müzakerelerimizi başarıyla tamamladığımızı ve üretim ayak izi planlarımızı destekleyecek kurumla bir Mutabakat Zaptı imzaladığımızı duyurmaktan mutluluk duyuyorum." dedi.

Ülkenin ev aletleri alanında Afrika'daki en büyük pazar olduğunu ve firmalarının söz konusu pazarda başarılı faaliyetlerini ileriye taşıyacağını belirten Alvarez, "Bununla birlikte yerel refahı destekleyecek bu yatırımla bölgede 1.000 kişiye istihdam imkanı yaratmayı amaçlıyoruz. Bütün çalışma arkadaşlarıma ve Mısır Hükümetine gösterdikleri anlayış, kararlılık ve verdikleri destek dolayısıyla şükranlarımı sunmak istiyorum." diyerek sözlerini noktaladı.

ÜRETİME 2024'TE BAŞLANACAK

Yeni fabrikanın inşaatına 2022 yılında başlanacağı ve üretimin 2024 yılında gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Fabrika 350 binden fazla 90 cm'lik solo fırın üretme kapasitesi için tasarlandı. Bosch markasıyla piyasaya sürülecek aletler, özellikle bu bölgedeki tüketici ihtiyaçlarına yönelik geliştiriliyor. Üretilen birimler farklı ülkelere de satılacak ve ihraç edilecek.

Tesisin, şirketin gelişmekte olan pazarlardaki büyüme stratejisi için önemli bir kilometre taşı olması bekleniyor. BSH geçen yıl 13,9 milyar avroluk rekor satışa imza attı ve 2021'de de önemli ölçüde büyümeye devam ediyor.

Bu büyüme markanın, tüketici ihtiyaçlarını 125 pazarda karşılayan yenilikçi ürünlerine yönelik güçlü tüketici talebiyle destekleniyor.