Emniyet fonksiyonları, güvenli İnsan-Track-Kolaboratif Robot iş birliği için önemli bir boyut açıyor.  ACOPOStrak ve İnsan-Track-Kolaboratif Robot işbirliği, ortak çalışma noktasında önemli bir adımı oluşturuyor zira akıllı emniyet teknolojisi ile bu iş birliğinin güvenli şekilde yürümesi sağlanıyor. Ayrıca koruma ünitesine artık herhangi bir ihtiyaç kalmıyor.
B&R, ACOPOStrak sistemine, Safe Torque Off (STO), Safely Limited Speed (SLS), Safely Limited Force (SLF), Safe Direction (SDI) ve Safe Maximum Speed (SMS) olmak üzere tam 5 emniyet fonksiyonunu entegre etmiş. Taşıma ünitelerinin hız ve gücünü emniyetli biçimde sınırlandıran bu fonksiyonlar, Track sisteminde manuel iş istasyonlarının oluşmasını sağlıyor. Sistemin diğer bölümündeki taşıma üniteleri de böylece tam bir dinamikle çalışmaya devam ediyor. 

ESNEK EMNİYET ÇÖZÜMÜ SAĞLIYOR

Esneklik, B&R’ın İnsan-Track-Kolaboratif Robot iş birliğinin en önemli özelliğini oluşturuyor. Emniyetli hız ve kuvvet için sınırlar, çalışma sırasında emniyetli uygulama yazılımı üzerinden hesaplanıyor, etkinleştirilerek devre dışı bırakılıyor. Taşıma ünitelerinin ağırlığı, emniyetli hızın hesaplamasına dâhil edildiğinden farklı ağırlıklardaki taşıma üniteleri insanlar için tehdit oluşturmadan olabilecek en yüksek emniyetli hızda hareket edebiliyor. 

MAKİNA DURUŞU OLMAKSIZIN EMNİYETLİ KURULUM MODU

ACOPOStrak’in emniyet fonksiyonları, insanların Track sistemi üzerinde çalışmasına imkân tanıyan emniyetli kurulum modu sağlıyor. Hız ve kuvvet sınırları, Track sisteminin etkileşimde olan bölümlerine olan gereksinim doğrultusunda aktif ediliyor. İnsanlar tehlikeli bölgeden uzaklaştıklarında ise sınırlamalar kaldırılıyor. Yavaş ve yüksek hızda emniyetli çalışma arasında geçiş yapmak ise böylece her zaman mümkün oluyor. Diğer sistemlerde de yapı gereği hızı emniyetli şekilde sınırlandırabilecek Track sistemi elemanları bulunuyor ancak bu sınırlama kaldırılamıyor veya değiştirilemiyor.