B&R Endüstriyel Otomasyon’un yeni teknolojilerini müşterileri, iş ortakları ve diğer bütün paydaşlarıyla paylaşacağı Innovations Day 2019 (İnovasyon Günleri) etkinliği İstanbul Sarıyer’deki Sait Halim Paşa Yalısı’nda başladı.

“Entegre Otomasyon ile Akıllı Kazanç” temasıyla düzenlenen etkinliğin açılış konuşmalarını B&R Türkiye Genel Müdürü Piero Pederzani ve Güney Avrupa Genel Müdürü Luca Galluzzi yaptı. 
Konuşmalarına katılan davetlilere teşekkür ederek başlayan Pederzani ve Galluzzi, etkinlikte gerçekleştirilecek sunumların ve karşılıklı fikir alışverişinin paydaşlarıyla olan iş birliklerini geliştirmede destek olacağına ve onlara ilham vereceğine inandıklarını belirtti. 

“ADAPTİF VE ÖLÇEKLENEBİLİR OLMAK GEREKİYOR”

ST Endüstri Medya Genel Yayın Yönetmeni, Maltepe Üniversitesi ve İTÜ Öğretim Görevlisi Dr. Halefşan Sümen’in “Adaptif makinaların tasarımı” sunumunda makinaların sağladığı faydaları ve inovasyonun öneminden bahsetti. 

Adaptif makina ve pragmatik makinayla arasındaki farkları anlatan Sümen, günümüzde Endüstri 4.0 ile birlikte makinalar arası iletişim ve makinaların haberleşerek iş birliği, anlık olarak izleyebilme, kısa vadede kestirimci bakım özelliklerini uygulama, tasarım iyileştirme fırsatlarının bulunduğunu söyledi. 

Makina/yazılım, insan ve şirket öğrenmesinin önemini vurgulayan Sümen, “İnovasyon düzeyimizi artırmadan katma değerimizi artırmanıza imkan yok! Hayatta kalmanız için adaptif, modüler ve ölçeklenebilir olmanız lazım.” şeklinde konuştu.

Günümüzde inovasyonun çok hızlı yapılması gerektiğinin altını çizen Sümen, beş düzeyde inovasyonun olduğunu ve inovasyon yapmanın iki yolu olduğunu belirterek, “Bunun ilk yolu deneme-yanılma, ikinci yolu ise B&R.” dedi.

“STANDART ÇÖZÜMÜNÜZE DEĞER SAĞLIYORUZ” 

B&R Satış Müdürü Ömer Yücel ve Key Account Direktörü Mustafa Göksel Delikaya, firmanın komple donanımıyla entegre otomasyon çözümleriyle ilgili sunumlar yaptı.
Firmanın PLC, kontrolör, HMI, hareket kontrol, güvenlik teknolojisi, akıllı taşıma sistemleri, kamera gibi ürünleri hakkında bilgiler veren Yücel ve Delikaya, panelden redüktör çıkışına kadar birçok ürün sağladıklarını ve bunun esnek, ölçeklenebilir olduğunu ve maliyet tasarrufu sağladığını vurguladı. 

Yaklaşık 40 yıllık imalat deneyimine sahip olduklarını ve bütün ürünlerinin Genel Merkezleri Avusturya’da test edildiğini kaydeden Yücel ve Delikaya, “Standart çözümünüze değer sağlıyoruz” dedi.

Etkinlik kapsamında gün boyunca firmanın endüstriyel otomasyon alanındaki yenilikleri, entegre otomasyon ile sunduğu akıllı kazanç vaadi, teknolojisi ve ürün portföyü ile ilgili sunumlar gerçekleştirilecek.