TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK BEYAZ EŞYA ÜRETİCİSİNE YENİ PROJE TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK BEYAZ EŞYA ÜRETİCİSİNE YENİ PROJE

Botek Otomasyon tarafından Schneider Electric desteği ile Maltepe Handan Hayrettin Yelkikanat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne kurulan Endüstriyel Otomasyon Laboratuvarı’nın açılışı 30 Kasım 2021 tarihinde gerçekleşti.

SİSTEMLERİ ÖĞRENME VE DENEYİMLEME FIRSATI BULUYORLAR

Laboratuvar; İlçe Kaymakamı Bahri Tiryaki, Memur-Sen İl Başkanı Talat Yavuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu, Adalar İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşe Vural, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Botek Otomasyon ve Schneider Electric firma temsilcileri, okul kurucusu hayırsever Handan Yelkikanat ve sektör temsilcilerinin yanı sıra okul yönetimi, öğretmenler ve öğrencilerin de katılımıyla açıldı. 

Öğrenciler, söz konusu laboratuvarda, temel endüstriyel otomasyon eğitimi alarak senaryolara göre programlanan otomasyon sistemlerini öğrenme ve deneyimleme fırsatı yakalıyor.

"EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİNİ DE DESTEKLİYOR"

Handan Hayrettin Yelkikanat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Botek Otomasyon arasında imzalanan Okul-Sanayi İş Birliği İstanbul Modeli Protokolü kapsamında okulda kurulan Endüstriyel Otomasyon Laboratuvar açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Elif Akpınar, eğitimde sektörlerin sadece atölye desteği değil, aynı zamanda öğrencilerin ve eğiticilerin eğitimini de desteklemekte olduğunu dile getirerek, Botek Otomasyon ve Schneider Electric’e teşekkürlerini iletti.

Akpınar’ın ardından Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki de konuşmasında değerli katkılarından dolayı Botek Otomasyon ve Schneider Electric’e teşekkür etti.

"GENÇLERİMİZE DESTEĞE DEVAM EDECEĞİZ"

Botek Otomasyon adına konuşan Satınalma ve Planlama Koordinatörü Tolga Erem konuşmasında; gençlerin çalışma hayatına hazırlanırken tecrübe kazanabilmesi adına, tüm olanakları sağlamaya özen gösterdiklerini dile getirdi.

Erem konuşmasının devamında, “Botek Otomasyon olarak, uzun yıllardır Endüstriyel Otomasyon sektörünün gelişimi için çalışırken öte yandan gelecek nesillerin eğitimine ve mesleki gelişimine destek olmayı amaç edindik. Schneider Electric ile birlikte gençlerimize ihtiyaçları olan desteği sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.

Erem'in ardından söz alan Schneider Electric İstanbul Bölge Satış Müdürü Serkan Şakarcan ise, “Gençlerimizin iş hayatında sanayi ve sektöre dahil olması bizler için çok önemli, kendilerine çok ciddi bir imkan sunuluyor, ellerindeki altın bilezik ile bundan sonrası gençlerimiz kendi ellerinde” diye ekledi.

UYGULAMALI OLARAK EĞİTİMLER VERİLİYOR

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek, öğretmen ve öğrencilerin rehberliğinde endüstriyel otomasyon laboratuvarı tanıtıldı.

 

Temel otomasyon derslerinin anlatıldığı laboratuvarda, uygulamalı olarak yazılım ve programlama eğitimleri veriliyor. Öğrenciler sektöre adım atmadan evvel bu donanımlı laboratuvarlarda senaryolara göre programlanan otomasyon sistemlerini öğrenme ve deneyimleme fırsatı yakalıyor.