Bosch Rexroth, tüm pazarı değiştiren ve sektörde otomasyonu yeniden tanımlayan ctrlX AUTOMATION platformu ile Alman İnovasyon Ödülü’ne layık görüldü.

"KULLANICILAR, SÜREÇLERİNİ OTOMATİK HALE GETİRİYOR"

Firma, WirtschaftsWoche, Accenture ve EnBW tarafından 2010 yılında kurulan girişim tarafından "Büyük Şirketler" kategorisinde jüriyi ikna ederek ödülün sahibi oldu.

Almanya Federal Bakanı Peter Altmaier’in de katılımıyla online platformda bir ödül töreni gerçekleştirildi. Firma adına ödülü, Otomasyon ve Elektrifikasyon Çözümleri İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Philipp Guth aldı.

Söz konusu platformun modern fabrikanın beyni olduğuna vurgu yapan Bosch Rexroth AG Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mach Wucherer, "Platform ile kullanıcılar, süreçlerini otomatikleştiriyor. Platform, farklı programlama dillerini konuşuyor ve veri aktarımı için farklı sistemleri entegre ediyor." ifadelerini kullandı. 

IT, IOT, MAKİNA KONTROLÜ BİR ARADA

Konvansiyonel otomasyon çözümlerinden ayrışan platform, makina kontrolü, bilgi teknolojisi (IT) ve nesnelerin interneti (IoT) gibi daha önceden birbirinden ayrı olan dünyaları, modern sanayide tutarlı bir şekilde açık ve modüler bir sistemde bir araya getiriyor.

Otomasyon çözümleri için ihtiyaç duyulan tüm yazılım ve donanım bileşenlerini sunan platform ile kullanıcılar, ekosistem içerisindeki uygulamalar gibi ayrı çözümleri indirebiliyor ya da bunları kendileri oluşturarak hızlıca çalışır duruma getirebiliyor.

"HER UYGULAMA İÇİN EN İYİ ÇÖZÜMÜ ELDE EDİYORUZ"

Platform hakkında görüşlerini paylaşan Guth ise, platformun 300 civarı müşteri projesinde uygulamayı geçtiğini anımsatarak, sözlerine şöyle devam etti:

"Ekosistemimiz büyüyor ve artık 20 iş ortağımız var. Otomasyon platformunun sağladığı önemli avantajlardan biri, firmamızın üçüncü şahıs hizmet sağlayıcıları ve müşterilerinin alan bilgisini bir araya getirmesidir. Böylece, otomasyon çözümleri ortak oluşturma çabaları neticesinde oluşturuluyor ve bunun neticesinde her uygulama için en iyi çözüm elde ediliyor."

HANNOVER MESSE'DE HERMES ÖDÜLÜNÜ ALMIŞTI

Bosch Rexroth, son olarak nisan ayında düzenlenen Hannover Messe Fuarı'nda, SVA R2 Su Altı Valf Aktüatörü ile en prestijli uluslararası sektör ödülü olan Hermes Ödülü’nü kazanmıştı. 

Firma, böylece yenilikçi gücünü birkez daha kanıtlamış oldu.