Bosch Rexroth Müşteri ve İnovasyon Merkezini, Almanya'da Science Park Ulm’da açtı ve 2019 yılında duyurulan ek bina da tamamlandı.

Yeni merkezle birlikte teknolojiler arası geliştirme faaliyetlerini artıran ve artık müşterileri ile çalışanları için çekici bir ortam sunan firma, merkezde mobil makinaların elektrifikasyonu ve fabrika otomasyonuna yoğunlaşacak.

"MÜŞTERİLERİ VE İNOVASYONLARI BULUŞTURUYORUZ"

Yeni merkez ile ilgili görüşlerini paylaşan Robert Bosch GmbH’nin Sanayi Teknolojilerinden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Bosch Rexroth AG İcra Kurulu Başkanı Rolf Najork, “Ulm'da, müşterileri ve inovasyonları bir araya getiriyoruz. İnovasyonlar ancak, ekonomik nitelik taşıyan ve kaynakların sürdürülebilir kullanımı gibi müşterilerin yaşadıkları zorlukları çözmeleri halinde başarılı olur.” dedi.

Bilhassa esnek endüstriyel üretime izin veren ve mobil makinelerden kaynaklanan emisyonları azaltan yazılım tabanlı ürünler tesiste geliştiriliyor. Geliştirme ekipleri ilk önce yeni ürünleri ve çözümleri sanal olarak test ediyor ve ardından minimum uygulanabilir ürün (MVP), yani ana fonksiyonu yerine getiren ama tam olarak geliştirilmiş detaylı fonksiyonları olmayan temel bir ürün üretiyor. Bosch Rexroth, MVP'yi kullanarak ürün fikrinin gerçek uygulamalarını müşterilerle görüşebiliyor. Müşterilerden gelen geri bildirimler doğrultusunda, ürün (MVP) daha da geliştirilmekte ve bir prototip oluşturulmaktadır. Bu sayede, geliştirme süreci boyunca müşterilerin yaşadığı deneyimler dikkate alınıyor.

Najork, “Müşterilerimizle devamlı görüşerek, onların inovasyon ihtiyaçlarını güvenilir ve hızlı bir şekilde tanımlıyoruz. Amacımız, başarılı ürün lansmanlarını en az iki katına çıkarmak ve ürünleri pazara daha hızlı sunmaktır.” şeklinde konuştu.

ODAĞINDA, DİJİTALLEŞME VE ELEKTRİFİKASYON OLACAK 

Model Fabrika, Müşteri ve İnovasyon Merkezinin ayrılmaz bir parçası. Yaklaşık 500 metrekarelik bir alanı kaplayan tesis, Bosch Rexroth'un modüler ve yüksek derecede dijitalleştirilmiş üretiminin potansiyelini gösterebilmesini sağlıyor. İntralojistik için otonom taşıma sistemleri, devreye alma için kendi kendine öğrenen robotlar ve sensör destekli, sanal koruma işlevli mobil destek sistemleri, burada bir akıllı zeminde kullanılıyor. Tüm bileşenlerin dijitalleşmesi, makina üreticileri ve fabrika operatörleri için yeni fırsatlar oluşturuyor.

Geleceğin Fabrikasında makinaları daha verimli kullanmanın yolu, çok çeşitli yazılım fonksiyonları ve değerlendirilebilir verilerden geçiyor. Bu nedenle, donanımdan yazılıma giderek daha fazla işlev değişmekte ve dijital ikizler tarafından tamamlanmaktadır.

Model Fabrikada Bosch Rexroth, makinaların, sistemlerin ve hatta manuel iş istasyonlarının bile simülasyonların yardımıyla nasıl optimize edilebileceğini ve dönüştürülebileceğini gösteriyor. Çığır açan fikirler, gerçekçi koşullar altında test ediliyor. Bu da Model Fabrikayı Bosch için önemli bir Sanayi 4.0 merkezi haline getiriyor. Bosch Grubu’nun endüstri alanında hizmet verdiği diğer alanlar olan Bosch Bina Teknolojileri, Bosch.IO, Bosch Ağa Bağlı Endüstriler ve Bosch Mühendislik ve Üretim Hizmetleri de yazılım ve donanım çözümleri ile hizmetlerini entegre edebiliyor ve müşterilerden gelen geri bildirimleri daha fazla gelişim için kullanabiliyor.

Firma, fabrika otomasyonunun yanı sıra Ulm’da tekerlekli yükleyiciler ve ekskavatörler gibi mobil makinaların elektrifikasyonuna da odaklanacak. Bunlar örneğin tarım ve ormancılıkta, şantiyelerde veya limanlarda malların taşınması sırasında kullanılır. Tamamen elektrikli oldukları için, makinalar lokal olarak emisyonsuzdur. Bu sayede Bosch Rexroth, şehirlerin doğasının korunmasına ve yaşam kalitesinin artırılmasına yardımcı oluyor.

Müşteri gereksinimlerine göre yeni geliştirilen elektrik motorlarını ve invertörleri daha da geliştirmek için, Ulm'daki mobil makinelerde elektrikli tahrik sistemleri için yüksek performanslı bir test standı yer alıyor. Söz konusu sistem, 830 kW’a kadar maksimum güç sunuyor.