Bosch Sensortec, giyilebilir cihazlarda, işitme cihazlarında veya IoT cihazlarında irtifa takibi sağlamak için düşük güç tüketimini aşırı doğrulukla birleştiren bir barometrik basınç sensörü olan BMP581'iyi pazara sunuyor.

Fitness izleme, düşme algılama, iç mekan konumlandırma ve navigasyon gibi uygulamalar için sensörü elverişli kılan söz konusu özellik, daha önce imkansız olan yeni kullanım durumlarını mümkün hale getiriyor.

"SİVRİSİNEK AĞIRLIĞININ BİNDE BİRİNE EŞDEĞER DALGALANMAYI ÖLÇEBİLİYOR"

Konu hakkında görüşlerini paylaşan Bosch Sensortec CEO'su Dr. Stefan Finkbeiner, “Önceki nesil Bosch sensörlerinin mükemmel performansını ve düşük güç tüketimini temel alan yeni BMP581'imiz artık tamamen yeni bir doğruluk düzeyi sunuyor. Nefes kesici bir doğruluğa sahip. Bir sivrisinek ağırlığının binde birine (7.6 μg) eşdeğer bir barometrik basınç dalgalanmasını ölçebiliyor.” diye konuştu.

HKTM’NİN ÜST YÖNETİMİNDE NECİP ÇAYAN DÖNEMİ BAŞLIYOR HKTM’NİN ÜST YÖNETİMİNDE NECİP ÇAYAN DÖNEMİ BAŞLIYOR

Bu aşırı doğruluk seviyesi, sensörün sadece birkaç santimetrelik bir irtifa değişikliğini algılamasını sağlıyor. Bu sayede, fitness uygulamalarındaki hareketi bireysel şınav veya barfiks çekme seviyesine kadar izleyebilir ve acil arama gereksinimleri (E-911) için önemli veriler sağlamak üzere iç mekan konumlandırma, navigasyon ve zemin algılamada son derece doğru konum bilgileri sağlayabiliyor.

Sensör, dronelarda uçuş stabilitesini ve iniş doğruluğunu gözle görülür şekilde iyileştirebiliyor ve su basmasından kaçınmak için ev aletlerindeki su seviyelerini tespit etmeye yardımcı olabiliyor.

DÜŞÜK GÜÇ TÜKETİMİ, MUTLAK DOĞRULUK İLE BİRLEŞİYOR

BMP581, +/-0.06 hPa'lık mükemmel bir göreceli doğruluk ve +/-0.3 hPa'lık tipik bir mutlak doğruluk sağlıyor. 300 hPa'dan 1100 hPa'ya kadar geniş bir ölçüm aralığında tam doğruluk mevcut. BMP581, yalnızca +/- 0,5 Pa/K'lik tipik bir sıcaklık katsayısı ofseti (TCO) ve 0,08 Pa @ 1000 hPa (tipik) düşük RMS gürültüsüne sahiptir. 12 ay boyunca uzun vadeli sapma sadece +/- 0.1 hPa'dır.

Önceki nesil Bosch barometrik basınç sensörü olan BMP390 ile karşılaştırıldığında BMP581, yüzde 85 daha az akım çekiyor, gürültüsü yüzde 80 daha düşüktür ve TCO ise yüzde 33 oranında azaltılıyor.

1Hz'de yalnızca 1,3 μA'lık tipik akım tüketimi, pil ömrünü önemli ölçüde uzatırken, derin bekleme modu yalnızca 0,5 μA çeker. Sensör, bir I2C, I3C ve SPI (3 telli/4 telli) dijital, seri arabirim sağlıyor. BMP581, yalnızca 2,0 x 2,0 x 0,75 mm3 ölçülerindedir ve metal bir kapakla korunan 10 pinli kompakt bir LGA paketi içerisindedir.