Borusan Grup firmalarından Borusan Mannesmann, "İş Sağlığı Güvenliği (İSG) ve Görüntü İşleme Projesi" ile kural ihlallerinin, tehlikeli senaryoların ve kaza ihtimallerinin tespitini gerçekleştirecek ve analizini yapacak.

MAKİNA ÖĞRENMESİYLE DEVAMLI GELİŞME SAĞLANACAK

Proje sayesinde iş sağlığı ve güvenliği için yapılan kontrolleri, kural ihlallerini, kazaya ramak kala durumları, tehlikeli senaryoları ve iş kazalarını tespit edecek ve bu durumların yaşanmaması adına olayların analizini gerçekleştirecek.

Yazılım, makina öğrenmesi ile kendisini devamlı geliştirecek ve yaşanan kazalarla riskli durumları daha başarılı yakalayacak. Yakalanan her bir vaka İSG birimine bildirilecek ve ilgili aksiyonlar hayata geçirilecek.

350'NİN ÜZERİNDE KAMERA KULLANILACAK

Yapay zeka, makina öğrenmesi ve görüntü işleme teknolojilerinin kullanıldığı projede 10 kamerada demolar ve pilot çalışmaları başladı. Çalışmaların başarı ile tamamlanmasıyla beraber geri kalan tüm tesis ve kameralara sistemin entegrasyonu sağlanacak.

Şirketin tüm tesislerindeki İSG birimleri, IT ve Endüstri 4.0 ekibinin yer aldığı projenin ilk 3 senesinde 100, tüm fazları tamamlandığında ise toplamda 350’den fazla kameranın kullanılması planlanıyor.

ÇEVRESEL SORUNLARI ALGILAMASIYLA ÖNE ÇIKIYOR

Proje, ilerleyen fazlarda yangın, yağ sızıntısı gibi çevresel sorunları da algılamaya olanak tanıdığı için büyük önem taşıyor.

KİLSAN TAM OTOMATİK LENTO ÜRETİM TESİSİNİ DEVREYE ALACAK KİLSAN TAM OTOMATİK LENTO ÜRETİM TESİSİNİ DEVREYE ALACAK

Bu yılın ikinci çeyreğinde ilk analizler ve ön çalışmalar ile başlanan projenin yıl bitmeden hayata geçirilmesi planlanıyor.

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR

Borusan Holding bünyesinde İSG alanında ciddi çalışmalar yürütülüyor. Sürdürülebilirlik stratejilerinden biri olan "insan" başlığının altında İSG'ye yer veren Grup, bu kapsamda geçtiğimiz aylarda “İşte Sağlık ve Güvenlik Budur” mottosuyla “İş Sağlığı ve Güvenliği” manifestosunu yayına aldı.

Hem farkındalık yaratmak hem de konuya verdiği değerin altını çizmek amacıyla proje, “Güvenle Yanında Olma İşte Budur” söylemi ile uygulamaya alındı.

Güvenlik standartlarına uygun bir biçimde çalışıldığının, insan sağlığının ve can güvenliğinin en önemli değerler olarak görüldüğünün, düzenli sağlık denetimiyle meslek hastalıklarını önlemeye çalışıldığının önemini vurgulayan manifesto ile İSG’ye verilen değer ve önem bir kez daha vurgulanıyor.