İSTANBUL (AA) - Lisede ki öğrenim hayatlarından sonra birbirlerinden ayrılmayan, henüz 19 yaşında üç genç kendi geleceklerinin yolunu çizdiler. BTM, Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi'ni kurarak girişimci oldular.

Beyin takımı olarak, mevcut mobil oyunu pazarına Türkiye'den de alanlarında iddialı ve yeni oyuncular katılıyor.
Yeni girişim firmasının yapmış olduğu açıklamada, son oyunu “Spin Warriors İstanbul” ile çoğunluğu Türkiye dışından olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinden 600 bini geçen indirme rakamına ulaşan StudioBillion; küresel oyuncu olmak için önemli bir tohum yatırım aldı.

İTO tarafından girişimcilerin desteklenmesi amacıyla BTM,  tarafından kurulan StudioBillion, 1,4 milyon lira değerleme üzerinden uluslararası yatırımcı Tarvenn Ventures’dan da yatırım aldı.
Faaliyetleri İSTKA tarafından da desteklenmekte olan  BTM’nin en genç girişimcilerinden olan şirket, bu yatırımı, uluslararası platformda iddialı oyuncu olmak için kullanacak. 

SPIN WARRIORS İSTANBUL

Spin Warriors İstanbul'un içeriğinde; İstanbul'un tarihi ve sembolik yapılarına tanıklık edilebilecek, bir 3D mobil aksiyon oyunu. Oyunda İstanbul, 2000’lerin efsane çizgi filmi Beyblade’den uyarlanan spin savaşçılarının görkemli savaşına sahne olmakta. Halihazırda oyun, sadece Android platformunda 620 binden fazla indirme almış durumda. Oyun geçtiğimiz günler içerisinde, iOS platformunda yayınlanmış bulunuyor. 
Şirket, yaptığı açıklamada arzu eden kullanıcının, gerçek zamanlı başka oyuncularla yarışarak, dilerse kendi başınıza internete ihtiyaç duymadan kelime haznesini geliştirebileceği mobil oyun olan “Word Hunters-Kelime Avcıları” için de lansman yapmaya hazırlanıyor. Bu oyun ile de başarısını,  dünya çapında geliştirmeyi hedeflemekte. Farklı oyun  Kelime Avcıları, Apple Store ve Play Store mağazalarında ilk olarak Türkçe olarak daha sonra da başta İngilizce olmak üzere İspanyolca, İtalyanca ve Almanca gibi farklı dil seçenekleriyle yayınlanacak.

ÜÇ KAFADAR OYUN İHRACINA HAZIRLANIYOR

Ayrıca 2019 yılı içerisinde 3 yeni oyun geliştirmeyi planlayan şirket, oyunlarını tüm mobil platformlarda, farklı dil seçenekleriyle lanse ederek dünya çapındaki kullanıcılara da ulaşmayı amaçlamakta.

Lise yıllarında başlayan arkadaşlıklarını, oluşturdukları beyin takımı ile iş hayatına da taşıyan StudioBillion kurucuları Eşref Bektaş, Ümit Aparı ve Ömer Aslan, sadece 19 yaşında üç genç girişimci.
 “Spin Warriors İstanbul ile 600 bin indirme sayısına ulaşmak bizim için bir uzak hayaldi. Şimdi baktığımızda aslında çok önemli bir hedefi geride bıraktığımızı görüyoruz. Hayalini kurduğumuz Tarvenn’den yatırım teklifiyle, kendimizi küresel ticarette ve devlerle baş edecek güçte hissediyoruz." dedi.