ATİNA (AA) - Yunanistan'da faaliyette bulunan Bosch Siemens Hausegerate (BSH) - Pitsos'un üretim operasyonlarını Türkiye'ye taşıyacağını duyurdu.

Firma tarafından konyla ilgili olarka yapılan açıklamada, 31 Aralık'ta Yunanistan'daki üretim faaliyetlerinin sonlandırılacağı ve bu operasyonun Türkiye'de sürdürüleceği bilgisi paylaşıldı.

Yunanistan Metal İşçileri Federasyonu (POEM) tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, sene sonunda kapanacak olan şirketin yüzlerce kişinin işsiz kalmasına neden olacağı belirtildi.

POEM, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'e gönderdiği mektupta, bu kararın geri alınması için girişimde bulunulması çağrısı yaparak, BHS-Pitsos'un imalatını durdurma planının istihdam ve ihracatı olumsuz etkileyeceği yönünde uyarıda bulundu.

150 YIL ÖNCE KURULDU

Yunanistan'da 1865' yılında kurulan ve genelde beyaz eşya üreten Pitsos, 1 Ocak 2015 tarihinde  Bosch ve Siemens'ten oluşan konsorsiyumu tarafından 3 milyar avroya satın alınmıştı.

BSH-Pitsos, daha önce 2018 senesinde üretimine son vereceğini açıklamıştı fakat çalışanların ve politikacıların yoğun  baskısıyla bu kararını ertelemişti.

Otomotiv firması BMW ve Daimler'e ait Free Now Group da 28 Şubat'ta ülkedeki operasyonunu sona erdirmişti.

Hazır gıda firması Pizza Hut ise 30 Temmuz'da Yunanistan'daki toplam 17 dükkanını kapatmıştı.