Beşler Group bünyesinde faaliyet gösteren Beşler Un, toplam 10 milyon dolarlık yatırım yaparak tam otomasyon ile günlük bin ton üretim kapasitesine sahip fabrikasını faaliyete geçirdi.

İSO LİSTESİNDE 259. SIRADA YER ALDI

Beşler Un, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) 1968 yılından beri kesintisiz devam ettiği "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırmasının 2020 yılı sonuçlarına göre, 1 milyar 86 milyon TL'lik değer  ile genel sıralamada 259. sırada konumlandı.

Gaziantep merkezli şirket, 19 yıldır olduğu gibi 2020 listesinde de yer alarak sektöründe Türkiye'nin önemli değirmencilerinden biri olduğunu gösterdi ve şehrin gurur kaynağı olmaya devam etti.

"DİĞER FABRİKALARIMIZDA DA YATIRIMLARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ"

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Beşler Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mesut Çakmak, her yıl "İSO 500" ve "İkinci 500" listelerinde en üst sırada yer aldıklarını, 2019'a kıyasla 2020'de 6 basamak birden yükseldiklerine dikkat çekti.

Listede yer almaktan duydukları gurur ve mutluluğu dile getiren Çakmak, sonucun sektörlerinin bayraktarlığını yaptıklarının bir kez daha kanıtladığını ifade ederek yatırım çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Grup olarak, yerli ve milli üretimi önemsiyor ve Türk ekonomisine daha fazla katkı da bulunmayı hedefliyoruz. Bu amaç doğrultusunda un tesisimizde 10 milyon dolar yatırım yaptık. Son teknolojiye uygun olup tam otomasyon ortamında günlük 1000 ton üretim kapasitesine sahip olan fabrikamızı faaliyete geçirdik. Bu yatırımın hem Gazi şehrimize hem de ülkemize katkılar sağlayacağından eminim. Diğer üretim tesislerimiz için de yatırımlarımıza devam edeceğiz. Bu başarı da, üretimden satışlara, emek veren tüm Beşler Ailesi çalışanlarına teşekkürlerimi sunarım."