Endüstriyel otomasyon sektörüne Türkiye’de hızlı bir giriş yapma hedefinde olan Hpmont, Çin dışında, dünyadaki 5. şubesini Aralık ayı içinde Türkiye’de açtı. Hpmont Teknoloji Bölge Satış Direktörü Cihan Ok ile Türkiye’deki yakın dönem hedeflerini konuştuk. 

Öncelikle okuyucularımız için kısaca Shenzhen Hpmont Technology Co., Ltd’nin dünya ve Türkiye’deki yapılanmasını ve yakın gündemini anlatmanızı rica ediyoruz.  

Shenzhen Hpmont Technology Co., Ltd, 2011 yılında Çin Halk Cumhuriyeti’nin başlıca teknoloji kentlerinden bir olan Shenzhen’de kuruldu. Asansör kontrol ve endüstriyel otomasyon teknolojileri konusunda her zaman yenilikçilik sloganıyla araştırma ve geliştirmeyi ilke edinmiş bir firmamız var. Asansör ve otomasyon sektörleri için hız kontrol cihazları ve tamamlayıcı çözümler üretmekteyiz. Hızlı bir büyüme süreci geçiren Hpmont kuruluşundan sadece 3 yıl sonra yurtdışı şubelerini yapılandırmaya başladı ve Hong Kong, Güney Kore, Tayvan, Malezya şubelerinin ardından beşinci yurtdışı şubemiz olan Hpmont Teknoloji Ltd. Şti.’nin açılışını yapmış bulunuyoruz. Diğer stratejik noktalarda da şube sayımızı arttırarak dünya çapında bilinirliğimizi arttırmak ve çok daha fazla insana ulaşmak ana gündemimiz.

Hpmont Türkiye’de hangi uygulama alanlarında uzmanlaşmayı hedefliyor?

2014’ten beri asansör teknolojilerinde pazarın ana oyuncularından biri haline geldik. Şimdiki hedefimiz ise yeni geliştirdiğimiz teknolojik çözümler ile asansör sektöründeki payımızı arttırmak ve birçok işkolu için özel olarak geliştirilmiş sayısız ürünümüz ile endüstriyel otomasyon sektörüne hızlı bir giriş yapmak.

Dünyada Hpmont için 2019 nasıl tamamlanıyor? 2020 için hangi sektörlere odaklanacaksınız? 

Bilindiği üzere sadece ülkemizde değil tüm dünyada da ekonomik anlamda daralmalar ve iş hacminde düşüşler görülmekte. Bununla birlikte Hpmont uyguladığı başarılı stratejiler ile hem yerelde hem de yurtdışı pazarlarda satış kapasitesini arttırmış durumda. 2019 yılı da firmamız için oldukça verimli geçti. 

Bize Türkiye’de sunacağınız ürün grupları hakkında bilgiler verir misiniz? Dünyaca ünlü rakiplere karşı hangi özellikler ile öne çıkacaksınız?  

Hem asansörde hem endüstriyel otomasyonda farklı pazarlar ve endüstriler için geliştirilmiş birçok ürünümüzle müşterilerimize hizmet veriyoruz. Özellikle lansmanını yaptığımız Euro100 Tümleşik Asansör Kumanda Panosu Türkiye asansör sektörüne yeni bir soluk getirecek çok fonksiyonlu bir ürün ve iş ortaklarımızdan oldukça olumlu yorumlar almakta.

Satış sonrasında nasıl bir ekip ile ne tür hizmetler sunacaksınız? 

Satış sonrası teknik servis ve yedek parça içinde bulunduğumuz sektörler için son derece önemli. Dolayısıyla kurduğumuz yapıda bu iki unsura öncelik vererek müşterilerimizin yüzde 100 memnuniyetini sağlamak için çalışacağız.

Türkiye’de firmanızı tanıtmak adına ne gibi çalışmalara imza atacaksınız? 

İlgili olduğumuz tüm fuarlara katılım sağlamayı planlıyoruz. Böylelikle hem ürünlerimizi müşterilerimizin beğenisine sunma ve birebir iş ilişkileri kurma şansımızı arttıracağız. Bununla birlikte periyodik teknik bilgilendirme toplantıları da yine planlarımız arasında.

2020 yılı için Türkiye’deki büyüme hedefleriniz nelerdir? 

2020 için hedefimiz çok daha fazla asansör uygulamasında ürünlerimizin kullanılması ve endüstriyel otomasyonda birçok kanaldan insanlara ulaşarak marka bilinirliğimizi arttırmak.