CEM KARATAY - British American Tobacco (BAT) Türkiye’nin, COVID-19 salgınına karşı Samsun fabrikasında aldığı önlemler, Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) “COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi” ile tescillendi.

BAT Türkiye’nin Samsun fabrikasındaki uygulamaları, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğündeki TSE uzmanları tarafından, çalışan sağlığının korunması, üretim aşamalarının daha güvenli hale getirilmesi ve salgın sonrası dönemin ihtiyaçlarının şimdiden belirlenmesi amacıyla hazırlanan “Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu”na göre denetlendi.  

Türkiye’de sektöründe 2012-2015 ve 2018, 2019 yıllarında ihracat liderliğine sahip ve British American Tobacco’nun globaldeki 45 fabrikası arasında stratejik bir önemi olan BAT Samsun Fabrikası’nda üretimler; son derece yüksek teknolojiye sahip makinelerde hiçbir şekilde el değmeden gerçekleştiriliyor ve uygulamalar ve önlemler BAT’ın diğer ülkelerde bulunan üretim tesislerine de örnek teşkil ediyor.

Ocak ayından itibaren pandemiyle ilgili önlemler almaya başladıklarını belirten BAT Türkiye, Kafkaslar ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Gökhan Bilgiç, şunları söyledi:

“Tüm dünyada etkisi görülen COVID-19’un henüz Türkiye’ye yansıması söz konusu değilken, değerlendirmelerimizi yaparak ocak ayında kriz planlarımız doğrultusunda üretim süreçlerimizde gerekli tedbirleri almaya başladık. Türkiye’de Mart ayında ilk vakanın görülmesinin ardından çalışanlarımıza sağlıklı ve güvenli bir ortam oluşturmak için aldığımız önlemleri daha da genişlettik. Ekonominin sürdürülebilirliğini, istihdamın ve büyümenin güvencesi üretimin devamlılığını sağlamanın yanı sıra tüm çalışanlarımızın ve ailelerinin sağlığı da en önemli önceliğimiz. Aldığımız önlem ve uygulamaların bağımsız bir kuruluş olan Türk Standartları Enstitüsü denetçileri tarafından da tescillenmesi bizim için gurur kaynağı oldu.”