İsviçre merkezli kakao ve çikolata üreticisi Barry Callebaut, Eskişehir'deki yeni yatırımı olan Ar-Ge merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Firmanın Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB)'nde yer alan fabrika kampüsünde bulunan ve tüm dünyaya hizmet verebilecek merkez, aynı zamanda Barry Callebaut globaldeki 32 Ar-Ge merkezinden biri olarak da öne çıkıyor. 

"TÜRKİYE, EEMEA'DA GÜÇLÜ VE İSTİKRARLI BİR ŞEKİLDE BÜYÜYOR"

Açılış törenine ve gerçekleştirilen basın toplantısına; Barry Callebaut EEMEA Başkan Yardımcısı Fabian Stierli, Barry Callebaut EEMEA AR-GE Başkan Yardımcısı An Parrein, Barry Callebaut Türkiye Genel Müdürü Ahmet Turgut, Barry Callebaut EEMEA Ar-Ge Direktörü Hatice Donga, Barry Callebaut Türkiye Ar-Ge Müdürü Gürsel Aykaç katıldı.

Törende konuşan Barry Callebaut EEMEA Bölgesi Başkan Yardımcısı Stierli, Türkiye’nin Barry Callebaut içindeki yeri ve öneminden bahsederek Türkiye’nin EEMEA Bölgesi'ndeki güçlü ve istikrarlı büyümesine dikkat çekti.

ROYAL EV ALETLERİNDE 2024 OTOMASYON YILI ROYAL EV ALETLERİNDE 2024 OTOMASYON YILI

"BÜYÜME FIRSATLARINI DEĞERLENDİRİYORUZ"

Barry Callebaut Türkiye Genel Müdürü Ahmet Turgut ise, Türkiye’de çikolata ve şekerleme pazarının yaklaşık 455 bin ton olduğunu dile getirerek Türkiye’de kişi başı tüketimin ortalama 3,1 kg civarında olduğunu ve dünyanın gerisinde kaldığını söyledi. Söz konusu veriler ışığında Türkiye’nin potansiyelinin henüz çok başında olduğunu belirten Turgut, Barry Callebaut Türkiye'nin büyüme fırsatlarını gerek yurt içinde gerekse yurt dışında değerlendirdiklerini söyledi.

"KARBON SALINIMINI YÜZDE 87 ORANINDA AZALTTIK"

Sürdürülebilirlik ile ilgili de konuşan Turgut, çikolatanın insan hayatındaki devamlılığını sağlamak amacıyla sürdürülebilirlik faaliyetlerini, "Forever Chocolate" diye adlandırdıkları sürdürülebilirlik stratejisinin çatısı altında yürüttüklerini ifade etti.

Turgut ayrıca, "2022 yılı için kullanılacak elektriğin de yüzde 100 yeşil enerji olacağını garanti altına aldık. Bu sebeple fabrikamızın elektrik kaynaklı karbon ayak izi '0'. Son iki yılda yapılan enerji verimliliği çalışmaları ve sertifikalandırmalar ile ise tesisin enerji kaynaklı karbon salınımı yüzde 87 oranında azaltıldı. Karbon ayak izimizi sıfırlamak için Sürdürülebilirlik Akademisi ile iş birliği gerçekleştirdik." dedi.

"ESKİŞEHİR'E VE TÜRK SANAYİSİNE HAYIRLI OLMASINI DİLERİM"

Konu hakkında bir açıklama yapan EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli de "Dünyanın lider çikolata ve kakao ürünleri üreticisi Barry Callebaut, Eskişehir'den tüm dünyaya hizmet verebilecek tam teşekküllü Ar-Ge merkezini Eskişehir OSB'de açmalarından dolayı kendilerini kutluyorum. Merkezin şehrimize ve sanayimize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

AVRUPA VE ORTA DOĞU'DA İLK VE TEK AR-GE MERKEZİ KONUMUNDA

Açılışı gerçekleştirilen merkez, Avrupa ve Orta Doğu’daki ilk ve tek Barry Callebaut Ar-Ge merkezi konumunda bulunuyor. 

Şirket, aynı çatı altında pilot üretim tesisi, uygulama laboratuvarı ve müşteriye özel reçetelerin hazırlandığı duyusal analiz laboratuvarını da bulunduran 500 metrekarelik alana sahip merkez ile iş ortaklarına ve müşterilerine daha yakın olabilmeyi ve onlara daha iyi hizmet verebilmeyi hedefliyor.