TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK BEYAZ EŞYA ÜRETİCİSİNE YENİ PROJE TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK BEYAZ EŞYA ÜRETİCİSİNE YENİ PROJE

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Bakanlar Varank ve Nebati, Togg'un Gemlik tesisine bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette bakanlara Bursa Valisi Yakup Canbolat, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, AK Parti Bursa milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Zafer Işık, Ahmet Kılıç, Osman Mesten, Emine Yavuz Gözgeç, Vildan Yılmaz Gürel, Atilla Ödünç ve Refik Özen, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Sanayi ve Teknoloji Bakan yardımcıları Hasan Büyükdede, Çetin Ali Dönmez, Mehmet Fatih Kacır, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan eşlik etti.

Bakanlar Varank ve Nebati, burada Togg yönetimiyle bir toplantı düzenledi.

Toplantıya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve Togg Yönetim Kurulu Başkanı olan Rifat Hisarcıklıoğlu, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Togg Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tuncay Özilhan, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Togg Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Nazif Zorlu, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Togg Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Süleyman Yazıcı, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı ve Togg Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Aksu, Turkcell Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Togg Yönetim Kurulu Üyesi Osman Yılmaz, BMC Üst Yöneticisi ve Togg Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yalçıntaş, Zorlu Holding Mali İşler Grubu Başkanı ve Togg Yönetim Kurulu Üyesi Cem Köksal, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Zorlu, Anadolu Grubu Üst Yöneticisi ve Togg Yatırım Komitesi Üyesi Hurşit Zorlu, Zorlu Holding Üst Yöneticisi ve Togg Yatırım Komitesi Üyesi Ömer Yüngül ile Togg Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş katıldı.

FABRİKANIN TAMAMLANMA ORANI YÜZDE 76

Daha sonra Varank ve Nebati ile beraberindekiler Togg Gemlik tesisinin inşaatında incelemeler yaptı. İncelemelerde toplam 1491 personelin görev aldığı Togg'un Gemlik tesislerinin makine ve hat kurulumları hariç yüzde 76'sının tamamladığı bilgisi paylaşıldı. Tesiste inşa edilen test pistinde de sona yaklaşıldığı belirtildi.

İncelemelerin ardından iki bakan Togg'un ilk üretilecek SUV modelinin en üst versiyonunun kırmızı beyaz renkli test aracının direksiyonun başına geçti. İlk olarak Togg'un koltuğuna oturan Bakan Nebati, "Türkiye'de Bursa'da Gemlik'te kendi üretimimiz olan Togg SUV modelinin en üst versiyonunda genel müdür ve milletvekillerimizle birlikte oturuyoruz. Bu müthiş bir duygu." Şeklinde konuştu.

Togg Üst Yöneticisi Karakaş'ın yardımcı pilotluğunu yaptığı Bakan Nebati'ye AK Parti Bursa milletvekilleri Ahmet Kılıç, Refik Özen ve Atilla Ödünç eşlik etti. Bakan Nebati, test pistinde iki tur attı.

Bakan Varank, kabine arkadaşı Nebati için "Gördüğünüz gibi arabayı bırakmıyor Aslında bir iki tur da ben atacaktım ama müsaade etmiyor." esprisini yaptı. Bakan Nebati'nin deneme sürüşü sonrası yaptığı ilk yorum, "Harika çok çok iyi. Benim testimi geçti. Allah hayırlısını kılsın inşallah." dedi.

ÖĞRENCİLER İÇİN TOGG SÜRPRİZİ

Daha sonra Bakan Varank da Karakaş eşliğinde şoför koltuğuna oturdu.

Togg'un arka koltuğunda Bakan Varank'ın sosyal medya üzerinden yaptığı çağrı sonucu davet edilen iki öğrenci yer aldı. Uludağ Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Sena Bahadıroğlu ve Ferit Yiğit Balaban, Varank'ın test sürüşüne eşlik etti.

Aracın direksiyonunda değerlendirmeler yapan Bakan Varank, "Dışardan da içeriden de albenisi var. İnsan içine girince kendini güvende hissediyor, son teknoloji bir ürün olduğu için gurur duyuyor. Bunu Türkiye'den mühendislerin, teknik insanların yapmış olması, baştan sona Türkiye'den çıkmış olması çok değerli bir iş. Araç piyasaya çıktığında sadece biz değil, 84 milyon gurur duyacak."  şeklinde konuştu.

Varank'ın sürüş sonrası, "Uçtuk gerçekten, ivmelenmesi çok iyi arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bu işi böyle başarmış olmaları, bu kadar başarılı bir otomobil üretmiş olmaları gerçekten gurur verici." dedi.

DÖNÜŞEN ENDÜSTRİYE YANIT

Mobilite ekosisteminin çok hızlı dönüştüğünü vurgulayan Varank, "Dünyada endüstri çok hızlı dönüşüyor. İşte bu araç, aslında Türkiye'nin dönüşen endüstriye verdiği cevap. Biz Togg ile Türkiye'deki özellikle tedarikçileri yan sanayiyi bütün üreticileri de dönüştürmüş olacağız. Endüstrimizi dönüştürmüş olacağız. Böyle işaret fişeği bir projenin içinde arkadaşlarımızla birlikte yer almak gerçekten gurur verici." dedi.

Varank'a eşlik eden öğrencilerden Sena Bahadıroğlu da "Arabayı çok güzel buldum, çok keyifliydi." dedi. Ferit Yiğit Balaban da "Bakanımız arabayı çok güzel kullandı. Oldukça konforlu ve güvenlik hissi veren bir araba bakanımıza bile dayanabildi ise…" şeklinde konuştu.

VEKİLLERİN BEĞENİSİNİ KAZANDI

Deneme sürüşünde bakanlara eşlik eden AK Parti Bursa Milletvekili Özen, "Öncelikle Bursa'da üretilmesi, dünya yollarında olması hepimiz için mutluluk verici." şeklinde konuştu. AK Parti Bursa Milletvekili Kılıç, "Togg'un bu teknoloji harikasının içinde olmak muazzam bir şey. Sayın Bakanımızın da Gürcan Bey'in de mihmandarlık yapması ayrı bir güzellik." dedi. AK Parti Bursa Milletvekili Ödünç de "Türkiye'de, Bursa'da üretilen Togg dünya yollarında inşallah." dedi. (AA)