Hava tüketimlerinin fabrika içerisindeki büyük bir bölümü üfleme uygulamalarında kullanılıyor.

Bu üfleme uygulamalarında önlem alınmadığı takdirde ciddi anlamda hava tüketim maliyetleri oluşabiliyor.

Özellikle direk hortumdan yapılan üflemeler orifis çapı büyük olan nozüllerden yapılan üflemeler ve verimsiz hava tabancaları bu duruma örnek oluşturuyor. 

AXTS serisi darbe üfleme valfinden direk hortumdan yapılan üflemeler veya standart nozüllerden yapılan üflemeler esnasında oluşan yüksek tüketim değerlerini düşürmek için enerji tasarrufu sağlayabiliyor.

YÜZDE 50 HAVA TASARRUFU İMKANI

Ürün, sürekli üflemeden kaynaklı yüksek miktarda hava tüketiminin önüne geçmek için, çalışma (on) ve durma (off) frekansının, üzerinde bulunan ayar vidalarından ayarlayabileceği, tamamen mekanik yapıda tasarlandı.

Böylece yüzde 50’lere varan oranlarda hava tasarrufu imkanı veriyor.

İki farklı modelde mevcutturlar
1) AXTS040F-2-X2 (Dahili pilot uyarılı model)
2) AXTS040F-3-X2 (Harici pilot uyarılı model)

Dahili pilot uyarılı modelinde 2900 L/dak’lara kadar debi geçirgenliği mevcutken, saniyede maksimum 5 kere dur-kalk şeklinde açma kapama yapılabiliyor.

Harici pilot uyarılı modelinde ise debi geçirgenliği maksimum 3400 L/dak iken saniyede 8 kere açma kapama yapabilme özelliği mevcut. 

Ürün üfleme esnasında enerji tasarrufunun yanı sıra, dur-kalk şeklinde çalıştığı için temizlik amaçlı kullanılan bölgelerde (Örn; konveyör bant üzerinde belli aralıklarda akan ürünlerin üzerindeki tozların temizlenmesi) veya titreşimli çanak vibratör uygulamalarında (ürünlerin hareketini darbe üflemeli etki ile daha uzağa taşıma için) avantaj yaratabiliyor.