Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge onayı aldığı Üretim Mühendisliği ve Sistem Geliştirme Merkezi’ndeki çalışmalarla Avrupa’daki Toyota Fabrikalarına akıllı sistemler ihraç etmeyi hedefliyor.

Teknoloji yarışında sektöre yaratıcı ve katma değerli çözümler üretebilmek amacıyla 27 Haziran 2019 tarihinde açılışı gerçekleştirilen Merkez bünyesinde, Endüstri 4.0, IoT ve görüntü işlemenin yanı sıra otomasyon sistemleri gibi konular üzerinde çalışmalar gerçekleştirilecek.

“AR-GE’DE SEKTÖRDE ÖNCÜ OLMAYI HEDEFLİYORUZ”

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO’su Toshihiko Kudo, üretim ve bakım proseslerinin daha emniyetli, az maliyetli teknolojiler geliştirmek amacıyla hayata geçirilen merkezin çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Teknolojik üretim proseslerinden nitelikli iş gücüne, Ar-Ge altyapısından ihracat performansına Türkiye ekonomisine ve sanayisine sundukları katkıyı gün geçtikçe daha da ileriye taşıdıklarını ifade eden Kudo, Ar-Ge ve know-how konusunda sektörde öncü olmanın öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı.
 
Üretim proseslerinin kalbi ve beyni niteliğinde olan akıllı sistemleri Türkiye’de geliştirmek üzere çalışmalar yaptıklarını söyleyen Kudo, Sakarya'daki üretim tesislerinde geliştirecekleri akıllı sistemleri Avrupa'daki diğer Toyota fabrikalarına ihraç etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Üretim Mühendisliği ve Sistem Geliştirme Merkezi’nde 55’i mühendis ve uzman olmak üzere toplamda 89 kişilik ekip görev alıyor.