"4’ü 1 arada" yarı iletkenli kontaktörler, sunduğu teknolojik avantajların yanında, dört fonksiyonu bir başparmak genişliğindeki düzenekte bir araya getirmesiyle dikkat çekiyor.

İşletmelerdeki makinaların iş çevrimlerini daha kısa zamanda tamamlamaları verimlilik artışının ön koşullarından biridir. Mekanik kontaktörler genellikle bu talebi karşılamaktan uzaktır. Bu sorun Contactron ürün ailesinin aşınmasız, elektronik yarı iletkenli kontaktörleri ile çözülebilir. "4’ü 1 arada" yarı iletkenli kontaktörler, sunduğu teknolojik avantajların yanında, dört fonksiyonu bir başparmak genişliğindeki düzenekte bir araya getirmesiyle dikkat çekiyor.

YARI İLETKENLİ KONTAKTÖRLER DAHA İYİ AÇMA KAPAMA YAPAR

Özellikle yüksek akımlarda ve endüktif tüketicilerde, her açma kapama mekanik şalt gereçlerinin ömrünü belli ölçülerde azaltır. Buna karşılık yarı iletkenli kontaktörler hızlı, doğru ve tamamen aşınmasız olarak açma kapama yapmaktadır. Bu da tesisin verimliliğini arttırır. 

Seri olarak entegre edilmiş olan korumalı açma/kapama sayesinde mekanik kontaktörlerin neden olabileceği kıvılcım ve bozucu etkilere sahip gerilimler, Contactron yarı iletkenli kontaktörler tarafından engellenir.  Böylece şalt dolabı içindeki bitişik elektronik gereçler fazladan bir elektromanyetik yüke maruz kalmazlar. 

Başka bir avantaj da düşük yol verme akımıdır. Bunun sonucu olarak PLC çıkış kartından doğrudan kumanda yapma olanağı bulunur.