CEM KARATAY -  ASAŞ, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen ve uluslararası geçerliliğe sahip Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni almaya hak kazandı.

ASAŞ’a belgesi, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ev sahipliğinde SATSO Ali Coşkun Konferans Salonu’nda gerçekleşen takdim töreninde sunuldu.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Meclis Başkanı Talip Kuriş, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı’nın katılım gösterdiği törende, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ve TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin tarafından takdim edilen belge ASAŞ Sağlık Emniyet ve Çevre Müdürü Fırat Çalışkan ve Alüminyum Profil ve Kompozit Kalite Müdürü Ayben Şahin tarafından teslim alındı. 

Covid-19'un Türkiye’de görüldüğü ilk günden itibaren aldığı tedbirlerle, müşteri ve çalışanlarının sağlık ve güvenliğini ön planda tutan ASAŞ; Alüminyum Ekstrüzyon, Alüminyum Yassı Mamuller, Alüminyum Kompozit Panel, PVC Profil ve Panjur üretim tesislerinde yapılan denetimlerin ardından aldığı bu belgeyle TSE’nin yayınladığı Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu’na uygun olarak üretim yaptığını tescilledi.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan ASAŞ Genel Müdürü Derya Hatiboğlu, tüm fabrikalarının Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi almaya hak kazandığının altını çizdi.

Hatiboğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Salgın sürecinin başladığı ilk günden bu yana çalışmalarımızı aynı hassasiyetle yürütüyor; hamma dde tedariğinden, ürünlerimiz müşterilerimize ulaşana kadar her aşamada sağlık ve güvenlik tedbirlerimizden ödün vermiyoruz. Üretim tesislerimizin giriş çıkışlarından personel servislerine, yemekhanelerden soyunma odalarına tüm alanlarda enfeksiyon önleme ve kontrol eylem planları dahilindeki bütün önlemleri uyguluyoruz. Bu zor dönemi sağlık çalışanlarımız ve müşterilerimizle el ele atlatacağımıza gönülden inanıyoruz.”