Güvenlik sektöründe bir Türk markası olarak 2006 yılından beri faaliyet gösteren Arma Kontrol, koronavirüs sürecinde güvenlik sistemlerine olan taleplerin artmasıyla önemli bir rol üstlendi. Bu süreçte Ar-Ge faaliyetlerine hız verdiklerini belirten Arma Kontrol CEO’su Koray Kartal, süreci nasıl yönettiklerini anlattı.  

GÜVENLİK SİSTEMLERİNE TALEPLER ARTTI 

Arma Kontrol olarak bu dönemde önceliğimiz çalışan ve toplum sağlığı oldu. Saha içi ve saha dışı tüm departmanlarımızda risk yönetimi çalışmalarımızı kesintisiz devam ettiriyoruz. Ayrıca Arma Kontrol olarak, beklenmedik gelişmelere hızla yanıt verebilme yeteneğimiz sayesinde de iş süreçlerimizi aynı şekilde sürdürdük. Bu dönemde güvenlik sistemlerine olan talep ciddi oranda arttı ve bizde bu talebi karşılamak için çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu süreçte uzaktan çalışmaya uygun sektörlerden biri olduğumuz için işlerimizde aksama ya da yarım kalma gibi bir durum söz konusu olmadı. 

AR-GE ÇALIŞMALARIMIZI HIZLANDIRDIK 

Süreçle ilgili sadece B planı değil, birden fazla planlama yaparak önlemlerimizi aldık. En önemlisi koronavirüs ile ilgili bu dönemde Ar-Ge çalışmalarımızı hızlandırmak oldu.  Güvenlik demek artık sadece bariyer demek değil. Ar-Ge departmanımızla bu süreçle ilgili neler yapabiliriz onun üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca sosyal mesafe güvenliği şu günlerde oldukça önemli bir konu ve Arma Kontrol olarak bu konuyla ilgili akıllı bariyerler çalışmaları yapıyoruz. 

ONLİNE EĞİTİMLER VE TOPLANTILAR DÜZENLEDİK 

Bu dönemde tüm toplantılarımızı ve fiziki ortamda gerçekleştirdiğimiz tüm işlerimizi hızlı bir şekilde dijitalleştirdik. Tüm kurumsal eğitim videolarımız ve konferans programlarımızın gerekli kontrollerini sağladık ve güncellemelerini gerçekleştirdik. Yine aynı şeklide çalışma arkadaşlarımızın ulaşabileceği bir şekilde altyapımıza yükledik.  Şu anda ofiste çalıştığımız prensiple, haftanın belirlenen günlerinde gerekli departmanlarımız ile online programlar üzerinden bir araya gelerek toplantılarımızı düzenliyoruz. Yine aynı şekilde bu dönemde eğitimlerimize de online olarak devam ediyoruz. 

DİJİTAL İLETİŞİMİ ARTIK DAHA FAZLA KULLANACAĞIZ 

Öncelikle sağlığın bir kez daha her şeyden önemli olduğunu öğrendim. Bununla birlikte özgürlüğün, sevdiklerimizle birlikte vakit geçirebilmenin ne kadar değerli olduğunu anladım. Koronavirüsün etkileri hayatımızda birçok şeyi değiştirdi ve bu alışkanlıkların uzun süre boyunca hayatımızda olacağına inanıyorum. İnsanlar bundan sonraki süreçte özel ve iş hayatında zamanı çok daha iyi kullanacaklar, birlikte çok daha güzel vakit geçirecekler. Ayrıca dijital iletişimi, iş ve özel hayatımızda daha fazla kullanacağız. Dijitalin kısa sürede hayatımıza kattığı rahatlık ve hızla birlikte, online çalışma şekli, iş hayatının yeni çalışma modeli olacağına inanıyorum.