Isra Vision'un DecoSTAR yüzey kontrol sistemi ile muayene edilen Arkın Metal ürünlerinde yüzde 100 baskı kontrolü sağlanıyor ve metal ambalajlara yönelik beklentiler yerine getiriliyor.

Arkın Metal, her türlü gıda ve gıda dışı kullanım amaçlı baskılı saç ambalaj üretmektedir.  Baskı süreci, 2013 yılından beri dünyanın en hızlı metal baskı makinalarından olan KBA Metalstar ile gerçekleştirilmektedir. Bu makinayla saatte 8 bin 500 saç levha basılabilmektedir.

Arkın'ın müşterileri ise, baskılı metal ambalajlara yönelik en yüksek kalite beklentilerine sahip olan dolum şirketleridir.

Yeni makina kurulmadan ve üretim hızları henüz bu kadar yüksek olmadan önce, hatalar gözle muayene edilerek, tespit edilebilenler ortadan kaldırılabiliyordu.

Ancak makinanın yüksek hızı nedeniyle Arkın çalışanlarının üretimi kontrol etmeleri ve sorunları tespit etmeleri gittikçe daha fazla zorlaştı.

Bunun yanı sıra renk uygulamalarının sayısı da gittikçe arttı. Bu nedenle Arkın Metal, saç baskı makinası için bir kontrol sistemini değerlendirmeye başladı. Sistemlerinin güvenilirliği ve sağlamlığı nedeniyle, kontrol çözümleri sağlayıcısı olarak Isra Vision'ı tercih etti. 

Kullanıcının kontrol prosesiyle ilgili hedefleri arasında, kalitenin iyileştirilmesi, üretim atıklarının azaltılması ve bununla bağlantılı olarak satılabilir özellik taşıyan malzeme miktarının arttırılması gelmekteydi. Bunun yanı sıra kalite yönetiminin ve müşterinin makina operatörü düzeyinde bilgi birikiminin iyileştirilmesi de hedeflendi.

FARK YARATAN AVANTAJLARI BERABERINDE GETIREN KONTROL ÇÖZÜMÜ

Tüm kullanıcılar için hat içi kontrol sistemi DecoSTAR’ın kullanımı belirleyici bir avantajdır: Saç levhaların ince detaylı ölçümüne ve hareket toleransına dayanarak, eşsiz ve ihtiyaca göre tasarlanan bu çözüm, metal ambalajlarda mükemmel bir baskı kalitesine olanak sağlamaktadır.

Kontrol sisteminin kurulmasından sonra tekrar eden hataların sınıflandırılması ve ortadan kaldırılması mümkün olmuştur. Çok kısa bir zaman içinde makina operatörü, üretim hattını kontrol sistemi olmadan çalıştıramayacağı sonucuna varmıştır.

Kontrol sistemi, bir adet 8K renkli kamera kullanır ve saatte 10 bine kadar levhayı yüzde 100 oranında kontrol edebilir. Bu esnada 0,03 mm2 ve üzerindeki hatalar güvenilir bir şekilde tespit edilir.

Tespit edilen hatalar arasında, farklı baskı hızlarında kontrast farkları, toz, kir, mürekkep hataları ve çizikler de gelmektedir. Baskılı levhalarda olabilecek renk sapmalarını da sistem kontrol eder.

BİRKAÇ GÜN İÇİNDE DEVREYE ALMA

Türkiye Isra Vision ekibi kontrol sistemi hakkında makina operatörüne yerinde eğitim ve destek vermiştir. Kısa kurulum süresi ve kullanımın kolay bir şekilde öğrenilmesi sistemin birkaç gün içinde devreye alınmasını sağlamıştır.

Kontrol çözümü dört yıldır başarılı bir şekilde devrededir. Tüm önemli hataların tespiti sayesinde Arkın Metal hattında istikrarlı bir kalite düzeyi elde etmeyi başarmıştır. Üretim hattının yüksek üretim hızlarında da kontrol edilebilirliği hissedilir şekilde artmıştır.

Erken hata tanısı sayesinde üretim atıklarında kayda değer bir azalma sağlanmıştır. Olası sorunların hepsi müşteriye sevk ve teslim aşamasına gelmeden çözülmektedir. Böylelikle şikayetlerin önüne geçilmektedir.

EN YÜKSEK ÜRETİM HIZLARINDA ARTTIRILABİLİR KALİTE

Kontrol sisteminden elde edilen veriler sistematik bir şekilde değerlendirilmekte ve kullanılmaktadır: Üretici, hatalı levhalardan alınan geri bildirimi, üretimin optimizasyonu için kullanmaktadır. Bu, dokümantasyonu kolaylaştırmakta ve üretilen tüm saç levhalarda hataların boyutu kaydedilmektedir.

Üreticinin müşterileriyle iletişiminin rahatlamasına destek vermektedir. Genel olarak bakıldığında, kontrol sistemi, müşteriye üretilen ürünlerin tamamen hatasız bir şekilde teslim edilmesini ve böylece daha yüksek düzeyde müşteri memnuniyetini sağlamaktadır.

Kullanılan kontrol çözümünün baskı esnasında oluşabilecek tüm hataları tespit edebilme özelliği üreticinin bakış açısına göre, ISRA'yı kontrol teknolojisi pazarında teknoloji lideri haline getirmektedir. Kullanıcı en yüksek üretim hızlarında arttırılabilir kaliteden faydalanmaktadır.

Kontrol sistemi, üretimin; titiz, istikrarlı ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirilmesini ve tekrar eden hataların ortadan kaldırılabilmesini sağlamıştır. DecoSTAR kontrol çözümü, baskılı metal ambalajların imalat sürecindeki verimliliğini önemli ölçüde artırmıştır.

SONUÇ NE OLDU?

Isra Vision'ın otomatik baskı kontrol sistemiyle tüm kalite beklentileri karşılanabilmektedir. Kullanıcı, yüzde 100 oranda kontrol edilen baskılı ürünlerden, en yüksek düzeyde süreç verimliliğinden faydalanmakta ve şirketinin pazar konumunu güçlendirerek kendine rekabet avantajı sağlamaktadır.

Bunun dışında kaynakların idareli kullanılmasıyla, üretimin sürdürülebilirliği açısından küçümsenemeyecek bir katkı elde edilmektedir. Edindiği iyi deneyimlerden yola çıkarak Arkın Metal şimdi kaplama hattında da bir kontrol sistemi kurmayı planlamaktadır.