Teknolojik girişimleri, Türk toplumundaki imece usülüyle, irili ufaklı, yatırım yapmak isteyen halk kitlesiyle buluşturan, Arokovanı Projesi, 2018 hedeflerine ulaştı.
6 binin üzerinde projenin başvuru yaptığı Arokovanı üzerinden, toplumdan, 4,6 milyon lira fon sağlandı. Sağlanan fon ile veri transferi gerçekleştiren Wollox, “Dünyanın En Yenilikçi 20 Drone” listesine giren, “ApeX”, elektrik üretebilen, çevreci ve zeki perde “Solar Curtain” gibi ileri ve yerli teknoloji girişimlerine, iklim tesis etti.

Turkcell’in kitlesel fonlama platformu, Arıkovanı, 2018’de farklı branşlardaki teknoloji projelerine destek verilmesinin iklimini yarattı.

TİTREŞİM DİLİ SENSE WATCH, APEX, SOLAR CURTAİN

17 Ağustos 1999’da, işitme engelli futbolcu arkadaşını depremde kaybeden, bir grup gencin, 6. His fikriyle geliştirdiği, akıllı saat, “Sense Watch/Titreşim Dili” fikir olarak da, bir ilk. O gün depremde göçük altında kalan işitme engelli Fatih’in, yardım isteyememesi, bu fikri ortaya çıkarmış. Çevredeki sesleri, akıllı bir sensör marifetiyle ayıklayarak, önemli ya da hedefe odaklı sesleri, yazıya dönüştüren ve dönüştürdüğü yazıyı tüm elektronik cihazlarda görüntüye çevirebilen bir sistem, “Sense Watch.”
Otizmli çocuklar için kullanılan hazır basılmış eğitim kartlarının verimsizliğinden hareketle üretilen, “Tolkido” kişiselleştirilebilen ve konuşarak, otizmli bireye terzi işi hizmet veren bir sistem.
 “FlaX” ise hurda, atık, her tür plastiği eriterek, 3 D yazıcıların ihtiyaç duyduğu filamenti üreten bir sistem. Saate 1kg. her tür ve renkte filament üretebilen sistem hiç durmadan 72 saat çalışabiliyor.

OTSİMO 90 ÜLKEDE 100 BİN ÇOCUĞA ULAŞTI

Yine, otizmli çocukların eğitime kolayca erişimini sağlayan ve 90 ülkede, 100 binden fazla çocuğa ulaşan, “Otsimo.”
Sadece 24 saatte hedeflediği fonu toplayıp üretime geçen ve Edison Ödülleri'nde sağlık & iyi yaşam dalında altın ödül kazanan, WeWALK, Arıkovanı’nın, dünyaya kazandırdığı projelerden bazıları.