Ece Holding olarak, 2015 yılında Çorum’daki T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı tek Ar-Ge Merkezimizi kurduk. Ece Holding Ar-Ge Merkezi, toplam 1.800 metrekare alana kurulu, yeni ürün geliştirme merkezinden ileri teknoloji seramik laboratuvarına, geleneksel seramik geliştirmeden termal özellikler laboratuvarına ve makine geliştirme laboratuvarına kadar birçok alanda ileri teknoloji üreten bir yapıya sahiptir. Ar-Ge Merkezimizde toplam 40’a yakın Türk mühendis görev almaktadır. 

ECE olarak, vitrifiye seramik üretimde ciddi bir bilgi birikimine sahibiz ve bu alanda kendimizi ileriye taşımaya devam ediyoruz. Anahtar fabrika teslimi yapabilecek bir know-how ile çalışıyoruz. Bunun yanı sıra kiremit tuğla üretiminde de Ar-Ge çalışmalarımız sayesinde birçok sürdürülebilir ürün geliştirdik. Genel olarak Ar-Ge’de ağırlık verdiğimiz konu, ürün niteliğinin geliştirilmesi çalışmalarıdır. Özel hammaddelerle standartların istediği değerlere göre ürünler geliştirmek ve aynı zamanda bu ürünlerin üretimi için gerekli olan teknolojiyi üretmek ve geliştirmek Ar-Ge Merkezimizin öncelikleri arasındadır.  Ar-Ge’ye her yıl toplam bütçemizden %6 pay ayırıyoruz. 

Ar-Ge Merkezinde görev yapan mühendislerimizin uzun süreli uğraşları sonucunda özel bir hammadde ve formülle “Bioksit Kiremit”i üreterek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Bioksit hammaddelerin mineralojik ve fiziksel özelliklerinden dolayı su geçirmezliği daha iyi olduğundan, porozitesi daha düşük kiremitler üretilmesi mümkün oluyor. Bioksit hammaddeli kiremitler aynı zamanda don dayanımı yüksek ve yosun tutmama özelliğine de sahiptirler. Bioksit Kiremit ayrıca geleneksel hammaddelerle üretilen kiremitlere oranla fiziksel ve doğal şartlara çok daha dayanıklı, daha uzun ömürlü ve daha koyu rengi ile estetik görünümlüdür. Bioksit özelliğe sahip kiremitler farklı modellerde üretilebiliyor. En popüler modelimiz, İtalya’da tasarlanan ve İtalya’nın en prestijli yarışmalarından A’Design Award’ da ödül kazanan SİENA tipi kiremittir. Tasarımından dolayı birçok üstünlüğe sahip olan bu kiremit gerek uzun ömürlü olması gerekse estetik açıdan olduğu kadar döşeme kolaylığı açısından da son derece avantajlı bir üründür.