SAMET Kalıp ve Madeni Eşya Sanayi A.Ş. Ar-Ge Merkezi, 130 kişilik mühendis kadrosu ile inovasyon ve tasarım odaklı üretim yöntemleri geliştirerek sektöre yön vermektedir.

SAMET Kalıp ve Madeni Eşya Sanayi A.Ş. bünyesinde 2011 yılında kurulmuş olan Ar-Ge Merkezi, faaliyetlerini mobilya bağlantı ve hareket elemanları alanında yapmaktadır. Bu konuda yurt içinde pazar liderliği konumunu güçlendirerek devam ettirmeyi ve yurt dışı pazarlarda rakiplerini yakalamak için Ar-Ge çalışmalarına hız kesmeden devam ediyoruz. Ayrıca yurt dışından ithal edilen ürünlerin yurt içinde üreterek dışarıya giden döviz miktarının azaltılmasına katkı vermek için çalışıyoruz.

Ar-Ge Merkezi olmamız ile beraber daha fazla tasarımcı istihdamı ve bununla beraber yeni ürün tasarımlarımızın miktarında artışlar oldu. Yapılan projelerin hayata geçirilmesi için gerekli finans kaynaklarına erişim kolaylaştı. 

Ar-Ge konusunda yapılan çalışmaların dikkatle süzgeçten geçirilerek tümünün desteklenmesi gerekiyor. Ülke olarak öncelikle dışa bağımlı olduğumuz konuların bu bağımlılıktan kurtarılması için Ar-Ge desteklerinin ağırlıklı olarak bu noktalarda yapılması gerektiğini düşünüyorum.