Karaköy Perşembe pazarında 1983 yılında kurulan Devre Makine, ilk yıllarda sektörün henüz çok yeni olmasından ve profesyonel çalışma prensibinin olmayışından etkilenerek ithalatçı pozisyonunda talepler ve piyasa koşullandırmaları sonucu değişik marka ve ürünler getirip piyasaya sunmuş. Taşların yerine oturması ve piyasa aktörlerinin belirgin hale gelme döneminde kendi satranç taşlarını da sırayla dizmeye başladıklarını söyleyen Devre Makine Genel Müdürü Hagop Külegeç, "Kuruluşundan bugüne ilkeli çalışmaları, güvenirliği, ticari hukuka saygısı, yenilikçi ve paylaşımcı yapısıyla firmamız 35 yılını geride bıraktı. Bu 35 yılın tecrübesi ve sorumluluğuyla, geçmişte olduğumuz gibi bundan sonrada sektörde, elde ettiği olumlu referanslarını bir basamak daha yukarı taşımayı amaçlıyoruz." dedi.

Devre Makina’nın tüm yurdu kaplayan geniş bayi ağı ve geniş ürün yelpazesi ile ürün temini, mühendislik, sistem tasarımı, teknik danışmanlık, teknik eğitim ve satış sonrası teknik servis hizmetlerini, Türkiye genel distribütörlüğünü yaptığı, dünyaca bilinen bir çok enternasyonal firmaların ürettiği malzeme, ekipman, donanım ve beyin gücü desteğini de sürdürdüğünü vurgulayan Külegeç, "Devre Makina bayi ağını tüm yurt sathına yaydı. Firma merkezinin bulunduğu İstanbul merkezinde dahi olmak üzere İstanbul’un değişik sanayi merkezlerinde ayrıca İstanbul dışında alfabetik sırayla Adana, Adapazarı, Ankara, Bursa, Çorlu, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, İzmit, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Mersin ve Uşak bölgelerinde tüketiciye kaliteli ürün ve hizmeti hemen yanı başınızda bulma imkanı sağlıyor".&

2006 senesinin ilk yarısında Samandıra'daki yeni 3000 metrekare'lik kendi binasına taşınan Devre Makina; bu binada proje, montaj, imalat ve pazarlama alanlarında özellikle Marmara bölgesinde dinamizm ve yüksek hizmet anlayışını getirmiş.
Bugün firmanın hidrolik, pnömatik ve otomasyon alanında çok ciddi firmaların distribütörlüğünü yaptığını vurgulayan Külegeç, bu firmalarla ilgili olarak şunları söyledi; "İtalyan menşeli çok uluslu bir firma olan PNEUMAX firması ki akışkan kontrolü ve endüstriyel otomasyona yönelik pnömatik komponentleri konusunda dünyanın lider firmalarından birisi. Almanya da yerleşik COAX MULLER kendi adı ile anılan Caoxial valf teknolojisinin mucidi ve en zor şartların bir numaralı proses valfleridir. Özellikle savunma sanayinde yarattığı güven ile tercih edilmektedir. İtalyada yerleşik C.Matıc s.r.l. pnömatik otomatik bağlantı rakorları konusunda son 20 yılın en önemli firmasıdır. Yine İtalya‘da yerleşik ki dünyanın önder aktüatör imalatçısı olan AIRTORQUE, Dünyanın adetsel olarak en fazla elektrik bobini üreticisi olan AMISCO s.r.l., Sinter malzeme ve diğer aksesuar imalatçısı olan S.A.S. s.r.l. elektrik bağlantıları için standart ve ışıklı konnektör imalatçısı olan ATAM s.r.l. , pnömatik ve hidrolik manometre imalatçısı ACCUAIR, firmalarıdır".

Her bir ürünün aynı ciddiyet ve hassasiyetle temsil edildiğini kaydeden Külegeç "Amaç tüketicinin kaliteyi en uygun koşullarda temin edebilmesini sağlamak. 
Firmamızın distribütörlüğünü yaptığı tüm firmalar gerek ürün kalitesi gerek imalat ve servis kalitesi olarak dünyanın kalite normu olan ISO ve CE standartlarına sahip. Biz de yaptığımız firma seçimleri ile kaliteyi en iyi şekilde yansıtmaya çalışıyoruz. Ayrıca firma çatımız altında oluşturduğumuz, test tezgahlarıyla hidrolik ve pnömatik konusunda olası problem veya anlaşmazlıklara anında müdahalede bulunarak, müşterinin aklında en ufak bir soru işaret dahi bırakmamaya çalışıyoruz. Ürünlerimiz bugün akla gelebilecek tüm sektörlere hitap ettiğinden, imalatla uğraşan her kesimin artık hidrolik ve pnömatiğin ne anlama geldiğini bildiğini düşünmekteyiz. Bununla beraber ileriki yıllarda özellikle robot ve otomasyonda yapay zekanın daha da yaygın bir şekilde kullanılacağını tahmin etmekteyiz. Bunun ile ilgili yeni çalışmalar yapıyoruz" dedi.


Teknolojik ürünlerden de bahseden Külegeç, yenilikçi marka ve ürünlerini özetle şöyle aktardı: PNEUMAX'ın OPTYMA32 serisi valf adaları compact dizaynları, kolay montajlama ve uygun fiyat politikası ile maximum verimlilik elde edebileceğiniz bir valf grubundadır.

Ayrıca PNEUMAX’ın bir başka ürünü olan seri 1700 digital oransal regülatör ile standard filitrelenmiş hava ile çok hassas oransal basınç regülasyonu ile sisteminizde maksimum performansı yakalama imkanı sunacaktır. 15 pin ve 5 pin bağlantı seçenekleri yanı sıra göstergeli ve göstergesiz modellemeleri ile alternatif olarak satışı yapılmaktadır.

Diğer bir markamız olan C.Matıc s.r.l.’nin yeni geliştirdiği MA serisi paslanmaz çelik kelepçeli otomatik fittingsleri piyasanın mevcut fittings alışkanlıklarına son verip bu konuda lider konuma geçecektir.

Yine bünyemizde mevcut olan AIRTORQUE aktüatörleri de teknolojinin bize sunduğu avantajları en iyi şekilde kullanmamızı kolaylaştıracak nitelikte bir ürün olduğunu geçmişte bıraktığımız ,birkaç sene içinde bize göstermiş bulunmaktadır.

1960 yılından beri proses sistemlerin vazgeçilmez bir diğer markası olan CO-AX Muller A.G, kategorinin en çok tercih edilen ürünlerdendir. Yüksek basınçlı ve agresif akışkanların kontrolünde, yüksek ve düşük sıcaklık uygulamalarına yönelik 4 ofset vanaları ile kullanıcıların uygulamalarında sorun yaşamayacağı bir çözüm ortağı niteliğindedir.