Alarko Carrier Klima Üretim Müdürü  Bora Nalbantoğlu, şirketin tasarımdan üretime ve satış sonrasına kadar tüm süreçleri bir bütün olarak gördüğünü söyleyerek, "İş süreçlerimizdeki ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirilmiş MRP, ERP ve CRM yazılımlarının son halkası olan PLM (Product Life Cycle Management) yazılımıyla tasarım aşamasından başlayarak yaşam döngüsü boyunca ürünün takip edildiği yazılım kullanıyoruz. Bu sayede tasarımını gerçekleştirdiğimiz ürünlerimizin tüm yaşamı boyunca izlenebilirliğini sağlayabiliyoruz" dedi.  

2018 yılı başında Ar-Ge çalışmalarımıza yön vermek amacıyla EN 1886-2007’ye göre klima santrallerinin mekanik performansının belirlendiği Türkiye’nin ilk Klima Santralı Test Laboratuvarı’nı devreye aldıklarını da hatırlatan Bora Nalbantoğlu şunları söyledi:  "Isıtma, soğutma havalandırma, su arıtma ve basınçlandırma alanlarında faaliyet gösteren Alarko Sanayi ve Ticaret A.Ş., 1954 yılında kuruldu. 1998 yılında, alanında dünyanın lider kuruluşu Carrier ile eşit ortaklığa girdi ve şirketin adı Alarko Carrier Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak değişti. İklimlendirme sektöründe ısıtma, soğutma ve su basınçlandırma sistemlerinin önemli üreticileri arasında yer alıyoruz. Aynı zamanda dünyanın önde gelen markalarının distribütörlüğünü de yaparak bu ürünleri tüketicilerimize sunuyoruz. Üretici kimliğimizin yanı sıra, Toshiba markasıyla pazara sunduğumuz bireysel klimalar ve ısı pompalarının, Carrier marka bireysel ve merkezi sistem ticari klimaların, Wolf güneş panellerinin, solar kombi, yoğuşmalı kombi ve kazanların ithalat ve satışını yapıyoruz. Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde 60 bin metrekare alanda kurulu ana üretim tesisi dışında, İstanbul Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’nde de  Üretim Tesisi’miz bulunuyor. Ticaret ve pazarlama faaliyetlerimiz, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Antalya’daki bürolarımız tarafından yürütülüyor. Tesislerimizde, ısıtma alanında kombi, panel radyatör ve brülör üretirken, sirkülasyon pompalarıyla sanayi, turizm ve tarımsal sulama alanlarında yaygın kullanılan dalgıç pompaların üretimine devam ediyoruz. Soğutma alanındaysa klima santralları ve çatı tipi klimaların üretimini yapıyoruz".

Doğaya en az zarar veren ürünlerin imalatına odaklanıp projeler geliştirdiklerini söyleyen Bora Nalbantoğlu, "Ürünlerimiz, üretimden kullanıma kadar tüm aşamalarda çevreye en az etki edecek şekilde tasarlanıyor. Ar-Ge çalışmalarını sürekli bu yönde geliştirip kullanıcıya konfor sağlarken, dünyadaki enerji kaynaklarını korumayı amaç ediniyoruz. Avrupa’da yürürlüğü giren Ekotasarım (Ecodesign ya da ERP) yönetmeliklerini yakından takip edip ürünlerimizi bu yönetmeliklerin gerektirdiği şekilde güncelliyoruz. Ayrıca klimalarda kullanılan soğutucu akışkanların çevreye olan etkisini minimuma indirecek F-gaz regülasyonu için de Carrier’ın yürütmüş olduğu global platformda hareket ederek doğa dostu soğutucu akışkan içeren ürünlerimizi pazara sunmak için çalışmalar yapıyoruz" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’NİN İLK KLİMA SANTRALI TEST LABORATUVARI

"Alarko Carrier olarak tasarımdan üretime ve satış sonrasına kadar tüm süreçleri bir bütün olarak görüyoruz" diyen Nalbantoğlu; "İş süreçlerimizdeki ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirilmiş MRP, ERP ve CRM yazılımlarının son halkası olan PLM (Product Life Cycle Management) yazılımıyla tasarım aşamasından başlayarak yaşam döngüsü boyunca ürünün takip edildiği yazılım kullanıyoruz. Bu sayede tasarımını gerçekleştirdiğimiz ürünlerimizin tüm yaşamı boyunca izlenebilirliğini sağlayabiliyoruz. 2018 yılı başında Ar-Ge çalışmalarımıza yön vermek amacıyla EN 1886-2007’ye göre klima santrallarımızın mekanik performansının belirlendiği Türkiye’nin ilk Klima Santralı Test Laboratuvarı’nı devreye aldık. Üretim tarafında ise halen devam etmekte olan projemiz kapsamında Gebze Üretim Tesisi’ndeki ısıtma ürünleri üretim hatlarını Dudullu’daki Panel Radyatör Fabrikası’na taşıdık. Gebze fabrikamızda boşalan alana da genişleyen iş hacmimize bağlı olarak sac işleme atölyesi kuruyoruz" dedi.