AKO Grup 30 milyon dolarlık Ankara'daki lastik geri dönüşüm tesisinin tamamlanması ile tüm Türkiye'nin yıllık 350 bin ton lastik atığının, yüzde 25’ini geri dönüştüreceklerini açıkladı.

AKO Grup Pazarlama Müdürü Erkal Özürün, Türkiye'nin en büyük geri dönüşüm ünitesi olarak açıkladığı, tesisin, cari açıkla mücadeleye katkı sunacağını ifade etti. 

AKO Grubun Ankara Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nde, tesis, sanayinin kauçuk ihtiyacını karşılarken ve lastik atıkları da, yüzde 100 oranında geri dönüştürecek.
2020 yılında faaliyete geçmesi planlanan ve 21 bin metrekaresi kapalı alanda toplam 101 bin metrekarelik tesis, Türkiye’deki 350 bin tonluk lastik atığın yüzde 25’ini, tek başına dönüşümünü gerçekleştirerecek.
 

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

Geri dönüşüm bandına giren lastikler, üretim yapıları ve kalitelerine göre, tasnif edilecek. Ve ardından ileri teknolojiyle işlenecek. 
Bu sayede, tamamen yerli üretimle, atıklar, otomotiv yan sanayi, ayakkabı ve konvenyör gibi sektörlerin ihtiyaç duyduğu, nitelikli ham maddeye dönüşecek.
 

CARİ AÇIĞA KATKISI 16 MİLYON DOLAR

AKO Grup Pazarlama Müdürü Erkal Özürün,  stratejik üretim yapan sanayi kuruluşlarının, yılda, 11 bin ton geri dönüştürülmüş kauçuk türevini, ithal ettiğini belirterek, şöyle konuştu: “İşte 2020’de devreye alacağımız geri dönüşüm tesisimiz, Türkiye’ye en az 16 milyon dolarlık katkı sağlayacak. Yine tesisimiz, kamyon ve iş makinası gibi ağır vasıta lastiklerini de dönüştürebilen ilk tesis olarak hizmete alınacak.