AKO Grup bünyesinde faaliyet gösteren AKO Akü, Irak’tan Moğolistan’a uzanan bir coğrafyada tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan ülkeleri de ihracat pazarları arasına kattı.

YÜZDE 70 BÜYÜME HEDEFLİYOR

Firma, 2020'de elde ettiği yüzde 60 büyüme performansını 2021’e yüzde 70’e taşıyıp, cirosunu 52 milyon dolar düzeyine çıkarmayı hedefliyor.

Irak’tan Moğolistan’a uzanan bir coğrafyada tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan ülkeleri de ihracat pazarları arasına katan firma, 2020 yılında cirosunu 2019'a göre yüzde 60 oranında artırarak 30 milyon dolar seviyesinde oluşturdu. 

ÜRETİM KAPASİTESİNİ YÜKSELTMEYİ PLANLIYOR

Aynı başarıyı 2021 yılına da taşımayı hedefleyen şirket, 2021 yılına da yüzde 70 oranında büyüme ve 52 milyon dolar ciro hedefiyle giriyor.

Firma yıllık üretim kapasitesini de iki yıl içinde 7 milyon adede çıkarmayı amaçlıyor.

"PAZARIMIZA 12 YENİ ÜLKE KATTIK"

Firmalarının 2020 yılında 12 yeni ülkeyi ihracat pazarları arasına dahil ettiğini aktaran AKO Akü Genel Müdürü Dr. Hulki Büyükkalender, “Halihazırda 70 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bugüne dek toplamda 85 ülkeye ihracat gerçekleştirdik. İhracat pazarlarımıza yeni katılan ülkeler arasında G. Afrika’nın ve Meksika, Arnavutluk, Kosova gibi batı ülkelerinin yanı sıra, Yemen, Pakistan, Kazakistan, Kırgızistan, Kamboçya, Moğolistan, Hindistan gibi doğu ve Uzak Doğu ülkeleri de yer alıyor” şeklinde konuştu.

Dr. Büyükkalender Türkiye’nin, tarihi İpek Yolu’nun batı destinasyonunu oluşturduğunu belirterek, sözlerine şöyle noktaladı:

“Firmamız, ihracat gücüyle mobilitede enerjinin İpek Yolu’nu hayata geçiriyor. İpek Yolu üzerinde yer alan Moğolistan, Kırgızistan, Kazakistan, Afganistan, Pakistan, Hindistan, Özbekistan, Gürcistan, Rusya, Irak, Suriye ve Mısır, bugün dış satımdaki pazarlarımız arasında bulunuyor.”