Endüstriyel otomasyon dünyasına yeni bir soluk kazandıran Mitsubishi Electric'in akıllı MELSEC PLC serisi, fabrikalardaki haberleşme ve veri alışverişi için entegre iş çözümleri sunuyor. 

Firmanın Sanayi 4.0’a yanıtı olan e-F@ctory yaklaşımının en önemli ögeleri arasında bulunan söz konusu seri, işletmelerin dijital dönüşüm yolculuklarındaki önemli duraklarından biri haline geliyor.

YÜKSEK KATMA DEĞER OLUŞTURUYOR

MELSEC PLC serisiyle otomasyon standartlarını belirleyen şirket, gelecekteki talep ve beklentileri karşılamak için ileriye dönük olarak çalışıyor. Yüksek performansıyla seri üretimde hataları minimize eden bu seri, gelecekte oluşabilecek değişikliklerden de etkilenmeyen, gelişmelere adapte olan esnek bir mekanizma sunuyor. 

Konvansiyonel yöntemlere göre daha üst seviyede otomasyon imkanı veren, daha uzun süre bakım yapmadan çalışabilen ve daha az yer kaplayan seri, gelecek nesil otomasyon ortamları için yüksek katma değer yaratıyor. 

BİRÇOK ALANDA KULLANILIYOR

MELSEC PLC serisi, sanayinin her alanında kendine yer buluyor.

Bahsi geçen seri; üretim bandında çalışan makinaların sırasının belirlenmesi, arızalanan parçaların yerine yedek parçanın otomatik olarak devreye girmesi, ekipmanlarla ilgili veri toplanması, motor ve vanaların konumlarından arıza durumunun kontrolü gibi pek çok alanda kullanılıyor. 

Ek olarak sıcaklık, basınç, nem, hız, ağırlık gibi değişkenlerin denetlenmesinde de faydalanılıyor.

SİSTEM KURULUM VE MÜHENDİSLİK ZAMANINI AZALTIYOR

Fabrika otomasyonu ve bilişim teknolojilerinin entegrasyonuna olanak tanıyan MES Interface modülleri, üretim sahasından toplanan her verinin doğrudan IT sistemine aktarılmasını ve ihtiyaç duyulması halinde her yerden bu verilere ulaşılmasına imkan vererek üretkenliği ve kaliteyi artırıyor.

ROBOTLU TEZGAH BESLEMEYLE YÜZDE 25 VERİMLİLİK ARTIŞI SAĞLIYOR ROBOTLU TEZGAH BESLEMEYLE YÜZDE 25 VERİMLİLİK ARTIŞI SAĞLIYOR

MES Interface modülü kullanılarak PLC veri tabanına doğrudan erişim sağlandığı için sistem konfigürasyonu kolaylaşıyor ve sistem maliyeti azalıyor. Ayrıca bir programlama gerektirmeden ayarlama yapılabilmesi de sistem kurulum ve mühendislik zamanını minimuma indiriyor.

Markanın, MELSEC PLC serileri haricinde 3. parti ürünlerden de veri almayı mümkün kılan MES Interface modülü, desteklediği birçok veri tabanı ile de IT serverlarına erişimi hızlandırıyor ve kolaylaştırıyor.

HIZLI, KESİNTİSİZ VE GÜVENİLİR HABERLEŞME SAĞLIYOR

Söz konusu seri, yeni teknolojileri sayesinde eskisine kıyasla 16 kat daha hızlı hareket kontrolü imkanı tanıyor. Yeni nesil Ethernet teknolojisi ile veriler gerek bağlı olduğu sistemlerle gerekse diğer modüllerle hızlı, kesintisiz ve güvenilir bir şekilde haberleşebiliyor.

Mitsubishi Electric bu haberleşmeyi 1 Gigabit hızında endüstriyel bir iletişim networkü olan TSN teknolojisi destekli CC-Link IE TSN networkü ile sağlıyor.