Abdi İbrahim CEO’su Süha Taşpolatoğlu, İstanbul Sanayi Odası (İSO)'nın Türkiye'nin en büyük şirketlerinin belirlediği listesiyle ilgili olarak ‘"İSO 500 sıralamasında hem sektör lideri olmanın hem de 8 basamak birden yükselmenin gururunu yaşıyoruz" dedi.

89. SIRAYA YERLEŞTİ

İSO tarafından 53 yıldır gerçekleştirilen ve Türkiye’nin en büyük sanayi şirketlerinin belirlendiği araştırmanın 2020 yılı sonuçları açıklandı.

Buna göre ilaç sektöründe 19 yıldır kesintisiz faaliyetlerine devam eden Abdi İbrahim, 2019 yılına kıyasla 8 basamak birden yükselerek 89. sıraya yerleşti. 

"AŞI ÜRETİMİYLE İLGİLİ GİRİŞİMLERİMİZ SÜRÜYOR"

Söz konusu liste hakkında görüşlerini paylaşan firmanın CEO'su Süha Taşpolatoğlu, Covid-19'un getirdiği zorluklara karşın yatırımlarına devam ettiklerini, zorlu süreçte gerek Türkiye'de gerekse globalde önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Bu sene de aynı azimle çalıştıklarını dile getiren Taşpolatoğlu, aşı üretimi konusunda girişimlerinin sürdüğünü belirtti.

"100 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPMAYI PLANLIYORUZ"

Taşpolatoğlu, 2021 yılında toplamda 100 milyon dolarlık yatırım bütçesini hayata geçirmeyi planladıklarını ifade ederek yurt dışındaki mevcut yatırımlarını güçlendirmeyi ve yeni şirket satın alım fırsatlarını takip ettiklerini söyledi.

Taşpolatoğlu, "Şirket olarak yurt içindeki liderliğimizi pekiştirmenin yanı sıra uluslararası pazarlarda da büyümeye devam edeceğiz. İSO 500 sıralamasında sektör lideri olmanın ve 8 sıra birden yükselmenin gururunu yaşıyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.