Abdi İbrahim CEO'su Süha Taşpolatoğlu, 2021 yılıyla ilgili yatırım planlarını açıkladı. Yurt içindeki yatırımlarına 2021 yılında devam edeceklerini belirten Taşpolatoğlu, özellikle üretim tesislerine yönelik yeni yatırımları gündemine aldıklarını belirtti. Taşpolatoğlu ayrıca İsviçre'nin önde gelen biyoteknolojik ilaç şirketlerinden olan OM Pharma'yı İsviçreli bir ortak girişim grubu ile satın aldıklarını açıkladı. Bu satın almayla birlikte batılı bir ilaç şirketine stratejik ortak olan ilk Türk ilaç şirketi unvanını elde ettiklerini belirtti. 

YATIRIM PLANIMIZ 150 MİLYON DOLAR BÜYÜKLÜĞÜNDE

Taşpolatoğlu, yatırım planlarını şu sözlerle anlattı: “2021 yılında devam etmeyi planladığımız yeni yatırımlarımızın gündeminde üretim tesisleri olacak. Yaklaşık 150 milyon dolar büyüklüğündeki yatırım planımızı hayata geçirmek üzere çalışıyoruz. 2020 yılına başlarken Pazar payımızı kuvvetlendirmeyi, Ar-Ge yatırımlarımızı hızlandırmayı ve sürdürülebilirlik projelerimizi hayata geçirmeyi hedefleyerek başlamıştık. Koronavirüs salgınıyla birlikte önceliklerimizi ve stratejilerimizi yeniden gözden geçirdik. Çalışanlarımızın sağlığını ilk sıraya koyarak ilave tedbirlerimizle halkın ilaca erişimindeki sürekliliği sağlamayı amaçladık. Bu süreçte üretim faaliyetlerimize devam ettik.” dedi.     

"PLANLI YATIRIMLARIMIZA ARA VERMEDEN DEVAM ETTİK"

Taşpolatoğlu planlı yatırımlarını sürdürdüklerini anlatırken satınalma konusuyla ilgili şu bilgileri verdi. "İsviçre’nin önde gelen biyoteknolojik ilaç şirketlerinden OM Pharma’yı İsviçreli bir ortak girişim grubu ile satın aldık. Böylece batılı bir ilaç şirketine stratejik ortak olan ilk Türk ilaç şirketi unvanını elde ettik. Zor günlerde böylesine iddialı bir adım atarak, sektörümüzü yurt dışında temsil etmenin ve gücümüzü, global dünyada ses getiren bir hamleyle ortaya koymanın mutluluğunu yaşadık. Dışarıda bu satın almayı gerçekleştirirken, ülkemizdeki yatırımlarımızı da ertelemedik. Pandemi ortamına rağmen Esenyurt Üretim Tesisleri’ndeki planlı yatırımlarımıza ara vermeden devam ettik." (AA)