ABB Sürücüleri; SCADA sistemleri, PLC'ler, HMI'lar, alçak gerilim ürünleri, farklı motor çözümleri ve mekanik güç iletim ürünleri, makina üreticilerinin plastik ve kauçuk uygulamaları için makina üretimini kolaylaştırıyor. ABB AbilityTM ile, dünyanın farklı yerlerindeki tesislerde bulunan hatlar kontrol edilip izlenebilir. ABB’nin 365/24 «Güneşi Takip Et» destek hizmetini kullanarak makinanızın üretkenliğini, kalitesini ve güvenilirliğini zaman içinde koruyabilirsiniz. ABB'nin plastik ve kauçuk endüstrisi için sunduğu ürünleri  ile elektrik ve otomasyon sisteminin tamamını kurmak mümkün. Ek olarak, kontrol ve otomasyon sistemi, sanal ortamda tasarlanıp test edilebiliyor ve sanal ortamda Automation Builder yazılımı ile devreye alınabiliyor.

NE GİBİ ZORLUKLAR VE FIRSATLAR VAR? 

ABB'nin ürün ve hizmet yelpazesi, plastik ve kauçuk segmentindeki endüstriyel uygulamalarda tercih ediliyor. Bu alandaki muhtemel uygulamalar arasında plastik granüllerini plastik ürün ve kauçuk işlemine tabi tutan şirketler, örneğin tel ve kablo endüstrileri, blow film hatları, döküm makinaları, IMM, blow MM, ekstrüzyon profili ve borular, kauçuk mikserler, kauçuk kalender hatları gibi uygulamalar bulunuyorr. ACS880, ACS580, ASC380 AC motor sürücüleri, endüksiyon motorları, Yüksek Dinamik Performans (IEC HPD ve RPMAC NEMA) ve SynRM motorlar, robotları, tam güvenlik özelliklerine sahip AC500 PLC’ler ve akıllı HMI’ları bu sektörler için mükemmel seçimler arasında. Küresel plastik ve kauçuk piyasaları, tüm dünyada yüksek potansiyel ve büyüme endeksi gösteriyor. Plastik imalatındaki üretim partileri küçüldükçe, makinalarda yeni ekipmanların kullanılması ve programlanması çok daha önem kazanıyor. Bu nedenle, üretim gruplarının hızlı bir şekilde değiştirilebilmesi rekabet avantajı sağlıyor. ABB, bu tür bir gereksinimi karşılamak için sürücülerinde gömülü çözümlere sahip. Plastik ve kauçuk segmentindeki ABB satışları, büyük ölçüde makina üreticilerine yönelik. Tüm kauçuk ve plastik pazarının ihtiyaçlarını karşılayabilecek geniş bir ürün yelpazesine sahip olan ABB, sürücüler, motorlar, güç aktarım ekipmanları, PLC'ler, endüstriyel bilgisayarlar, alçak gerilim ürünleri, enstürümanlar gibi ürün ve yazılım çözümleri sunuyor. 

YÜKSEK VERİMLİ MOTORLAR İLE ENERJİ VERİMLİLİĞİ 

Tüm endüstriyel elektrik enerjisi kullanımının yaklaşık yüzde 70'i elektrik motorlarına güç sağlamak içindir. Bu motorlar, şirketlerin enerji kullanımını ve CO2 emisyonlarını azaltmalarına ya da müşterilerinin daha fazla enerji verimli çözümler bulmasına yardımcı olmada anahtar rol oynar. Bu nedenle ABB, AC motor sürücüleri ve yüksek verimli motorlar için geniş bir portföy geliştirmiştir. Yüksek verimli motorlar (IE3, IE4 ve IE5) güç tüketimini önemli ölçüde azaltabilir. Değişken hız sürücüleri, operasyonel ve enerji verimli bir çözüm olduğunu kanıtlamıştır. Yapılan uygulamalarda hem enerji hem de hurdaya ayrılması ve yeniden işlenmesi gereken malzeme miktarında önemli tasarruflar ölçülmüştür. Motor içerisinde daha düşük ısı oluşması, motor yataklarının da daha uzun süre dayanmasını sağlayarak SynRM motorlarının hem daha az enerji tüketmesini hem de bakım ihtiyacını azaltmasını sağlar. SynRM motorlar bu özellikleri sayesinde üretimin daha az durmasını sağlanarak enerji tasarrufu yapılmasında büyük katkı sağlar. Yani,  SynRM motor ve ACS880 sürücü paketi, daha düşük çalışma maliyeti sağlarken, aynı zamanda motor bakım ihtiyacını azaltır ve daha uzun aralıklarla bakım yapılmasını sağlayarak bakım maliyetlerinden tasarruf sağlar.